PSD și-a ales candidații pentru București: Gabriela Firea candidează la Primăria Generală a Capitalei (FOTO, VIDEO)

Publicat: 18 03. 2016, 14:33
Foto: B1 TV

PSD și-a ales vineri candidații pentru primăria Capitalei și primăriile celor șase sectoare. Astfel, așa cum se vehicula de ceva timp, Gabriela Firea va candida din partea social-democraților la Primăria Generală a Capitalei, informează B1 TV.

La Primăria Sectorului 1 va candida Daniel Tudorache, la Sectorul 2 se înscrie în cursă Neculai Onțanu de la UNPR, susținut de social-democrați.

La Sectorul 3 va candida actualul edil, Robert Negoiță, în timp ce la Primăria Sectorului 4, PSD l-a desemnat drept candidat pe Daniel Băluță.

La Sectorul 5, candidează Daniel Florea, iar la Sectorul 6, Gabriel Mutu.

Într-o conferință de presă susținută după ședința Comitetului Executiv, Liviu Dragnea a anunțat cei șapte candidați pentru Capitală și a precizat că vrea să facă majoritate în Consiliul General al Municipiului București cu ALDE și UNPR.

”Azi, în Comitetul Executiv am aprobat candidații pentru sectoare și pentru Primăria Capitalei. Pentru Primăria Capitalei, cadidatul PSD este doamna Gabriela Firea. Va avea posibilitatea, în perioada următoare, să prezinte bucureștenilor care sunt proiectele dumneaei. La Sectorul 1, cadidatul nostru va fi Daniel Tudorache. La Sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu UNPR, cu domnul Onțanu. La Sectorul 3, PSD merge cu primarul în funcție, domnul Negoiță. Se pare că este cel mai performant sector. La Sectorul 4 cu actualul primar interimar, Daniel Băluță, la Sectorul 5 cu domnul Daniel Florea, iar la Sectorul 6, cu domnul Gabriel Mutu”, a anunțat liderul PSD.

PSD și-a ales candidații pentru București

#DIRECT_ONE_5va9pr#

”În ceea ce privește discuțiile din ultimele două luni cu colegii de la ALDE și UNPR, interesul nostru major a fost care sunt cele mai bune acțiuni, pentru ca în Consiliul General să avem majoritate PSD, UNPR și ALDE. Vreau să fac o precizare forte importantă: PSD nu face alianță nici cu PMP, nici cu M10, nici cu PNL. PSD vrea să facă majoritate în Consiliul General cu ALDE și UNPR. În acest sens este ca și PSD, și ALDE, și UNPR să aibă candidaturi separate pe lista de consilieri generali. UNPR nu vrea să își propună candidat la Primăria Generală. ALDE urmează să se hotărască. În țară, discuțiile rămân deschise. În unele județe, discuțiile sunt deja avansate. În Parlament sper să avem o colaborare la fel de bună”, a mai spus Dragnea.

La rândul său, Gabriela Firea a declarat că își dorește să îmbunătățească viața bucureștenilor și că își dorește o Capitală curată și la propriu, și la figurat.

”M-a onorat votul colegilor mei, dar ma și obligă. Mă onorează că am primit în ultima perioadă mesaje de la mii de bucureșteni care au spus că mă susțin în această candidatura. Pentru ei intru în această cursă, pentru a crește calitatea vieții bucureștenilor. Sunt un om de acțiune, sunt un om care iubește curățenia și la propriu, și la figurat. Principala mea preocupare este să avem o Capitală curată, aerisită. Programul concret va fi prezentat în cel mai scurt timp”, a spus Gabriela Firea.