PSD sesizează CNA privind imaginile de pe afișele electorale: „E o dezinformare”. Fotograf: Pozele sunt făcute în Belarus (VIDEO)

Publicat: 07 05. 2014, 13:20
Foto: monitorulcj.ro

PSD merge cu pozele din Belarus la CNA și reclamă postul B1 Tv pentru dezinformare.

Social democraţii au depus o plângere la Consiliul Naţional al Audiovizualului pe motiv că în emisiunea „Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu, din data de 30 aprilie, publicul ar fi fost dezinformat.

Doar fotograful este de altă naţionalitate, spune PSD, dar pozele sunt din România.

Nu de aceeaşi părere este însă şi cel care are copyright pe fotografii.

Contactat de B1 Tv, Dmitry Kalinovsky a răspuns că pozele sunt făcute în Belarus, Minsk şi părea suprins că au fost folosite în campanie.

Şi nu e pentru prima dată când PSD-iştii ne arată fericirea românilor folosind fotografii din alte state.

Fericirea şi tinereţea sunt mai atrăgătoare, dacă cei care apar în fotografii nu sunt români. Ne-o transmit indirect chiar social democraţii, care în campania pentru europarlamentare, sub sloganul „Mândru că sunt roman”, au folosit și fotografii din Belarus.

Asta demonstrează pozele care apar şi pe site-ul shutterstock. Tinerii din imagine sunt exact aceiași tineri care apar şi pe site.

Cu toate acestea, dezvăluirile făcute de Robert Turcescu în seara de 30 aprilie i-au deranjat pe social democraţi, care au decis să facă sesizare la CNA. Una în care spun că doar fotograful este străin.

„Argumentele invocate pe parcursul acestei emisiuni, conform cărora fotografiile nu ar reprezenta imagini din România, sunt false şi au scopul de a induce opinia publică în eroare, întrucât acuzele proferate se referă, de fapt, la naţionalitatea celor care au făcut pozele. Cazul panoului se referă pe o fotografie cu mănăstirea Suceviţa. Această fotografie este realizată de un fotograf de naţionalitate germană”, susțin social-democrații.

Contactat de B1 Tv, fotograful Dmitry Kalinovsky a părut mirat că fotografia cu cei doi tineri în magazin a fost folosită în campania electorală. În plus, acest a confirmat că este realizată în Belarus.

Iar lista este lungă. Alte poze folosite în aceeași campanie arată ogoare din Belarus şi Polonia. Şi să nu uităm de multele locuri de muncă ce au fost create de PSD. Doar că muncitorul din imagine este luat din … Alabama, SUA.

Cu toate acestea, PSD sesizează CNA cu privire la dezinformare.

PSD merge cu poza vopsită la CNA