PSD s-a retras la mănăstire să decidă cu cine va merge la alegerile pentru Cotroceni. Gabriela Firea, despre scorul din alegerile locale: „Eu vorbeam despre calitatea vieții cetățenilor, ceilalți vorbeau despre cum vin comuniștii dacă sunt eu aleasă în funcție”

Publicat: 14 06. 2024, 13:04
Gabriela Firea a comentat diferența de scor de 25% dintre ea și primarul reales al Bucureștiului, Nicușor Dan, sursă foto: captură YT

Consiliul Politic Național al PSD s-a reunit vineri în sala „Academiei Sâmbăta” a Mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus să analizeze rezultatele alegerilor locale și europarlamentare si să decidă dacă social-democrații merg la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu.
Aflată la eveniment, Gabriela Firea a comentat diferența de scor de 25% dintre ea și primarul reales al Bucureștiului, Nicușor Dan.

Gabriela Firea consideră că e singura vinovată pentru eșecul de la locale. Plus campania TikTok împotriva ei

Fosta primăriță a Capitalei spune că nu s-a așteptat la o astfel de diferență sub nicio formă și spune că niciuna dintre casele de sondaje nu prevestiseră un astfel de scor electoral.

„Bineînțeles că nu putem să fim deloc fericiți cu ceea ce s-a întâmplat, nu mă așteptam, am mai spus, să câștig, dar nici să fie un asemenea scor. E adevărat că am fost mulți candidați de centru-stânga, o campanie țintită împotriva mea din partea celorlalți contrcandidați, chiar mă întrebam, la un moment dat, dacă eu sunt primarul în funcție și nu-mi dau seama, pentru că părea că mi se face mie o analiză și cumva un bilanț și nu primarului în funcție.

Dar știți cum este, acum dacă aș încerca să pasez responsabilitatea spre altcineva nu ar fi corect.
Dau vina doar pe mine, nu am ajuns în suficiente cartiere, nu m-am întâlnit cu suficient de mulți bucureșteni, nu am avut timp să ajungă mesajul meu realmente administrativ, nu am avut o campanie emoțională, nu am inventat subiecte.

Eu vorbeam despre calitatea vieții cetățenilor, ceilalți vorbeau despre cum vin comuniștii dacă sunt eu aleasă în funcție. Nu mai vine niciun comunist și nu se va mai da nicio interdicție.

Aveam prieteni care stăteau la cozi la vot și veneau tineri și le spuneau că dacă voi fi eu votată nu vor mai fi lăsați să meargă la studii sau să lucreze în străinătate. Ferească Dumnezeu.

M-am tot întrebat de unde e și am aflat că pe TikTok erau date astfel de mesaje împotriva mea. Vă dați seama ce manipulare. Dar nu mai contează, singurul vinovat sunt eu, trebuia să muncesc mai mult.”