PSD: Premierul Florin Cîțu trebuie să își depună demisia în alb, iar aceasta să se activeze dacă ratează ținta de vaccinare anti-COVID-19

PSD: Premierul Florin Cîțu trebuie să își depună demisia în alb, iar aceasta să se activeze dacă ratează ținta de vaccinare anti-COVID-19
Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Social-Democrat (PSD) susține că premierul Florin Cîțu ar trebui să-și depună demisia în alb, iar aceasta să se activeze automat dacă ținta de vaccinare anti-COVID-19 pe care chiar el și-a asumat-o va fi ratată.

Social-democrații susțin că până acum au fost imunizați doar 30% dintre bătrânii și bolnavii cronici, iar faptul că numărul persoanelor înscrise pentru vaccinare e în scădere demonstrează că oamenii au început să-și piardă încrederea. PSD-iștii mai reporșează faptul că PNL și USR-PLUS se ceartă prea mult, la fel premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit PSD, campania de vaccinare anti-coronavirus se îndreaptă „cu pași repezi spre un răsunător eșec”, iar de vină sunt numai guvernanții care sunt „incompetenți”.

PSD susține că Florin Cîțu ar trebui să-și dea demisia dacă ratează ținta de vaccinare anti-COVID-19

„Campania de vaccinare se îndreaptă cu pași repezi spre un răsunător eșec! Doar 30% dintre bătrânii și bolnavii cronici au fost vaccinați până în acest moment, iar numărul celor înscriși pe platforma online scade vertiginos, semn că lumea își pierde încrederea.

Cu cât se ceartă mai mult Cîțu cu Voiculescu, PNL cu USR+ etc., și cu cât ei înșiși încalcă mai des regulile anti-COVID-19, cu atât scade încrederea în vaccinare. Ținta de 10,4 de milioane de persoane imunizate se transformă treptat într-o misiune imposibilă, ceea ce înseamnă o prelungire la nesfârșit a obligațiilor impuse populației.

Suferă toată lumea din cauza unor incompetenți! Este numai și numai vina lor! Premierul Cîțu trebuie să își depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ținta de vaccinare, pentru că el este în fruntea acestui Guvern marcat de scandaluri, confuzie și incompetență!” – este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Ce angajamente și-a asumat premierul Florin Cîțu în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID-19

Pe 5 aprilie, șeful Guvernului a susținut că ne-am putea atinge mai devreme ținta de 70% din populație vaccinată, anume până la finele lunii iulie. Florin Cîțu a mai spus că ar trebui să avem 5 milioane de persoane imunizate până la sfârșitul lunii mai.

Tot atunci, prim-ministrul a anunțat formarea unui Comitet interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie. Decizia privind înființarea acestui Comitet a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Totuși, Florin Cîțu a insistat că revenirea la normalitate depinde de atingerea țintelor privind vaccinarea anticoronavirus a populației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri