PSD nu susține propunerea PNL de organizare a alegerilor anticipate. Dragnea: Vom face o propunere de prim-ministru care să țină cont de solicitările oamenilor (VIDEO)

Publicat: 04 11. 2015, 14:40

PSD va înainta președintelui o propunere de premier care să țină cont de solicitările oamenilor și care să poată întruni susținerea parlamentară, a declarat Liviu Dragnea, fără a spune pe cine anume susține PSD.

Acesta a mai precizat că nu este de acord cu propunerea liberalilor de a se organiza alegeri anticipate deoarece acest lucru ar însemna ca România să fie consudă de un guvern instabil.

Premierul a venit la coaliție, a informat toți liderii despre motivele demisiei. Am stabilit că, după ce premierul azi va transmite la Cotroceni demisia și propunerea ca Dușa să fie interimar, vom aștepta chemarea la Cotroceni pentru consultări și vom face o propunere de prim-ministru care să poată întruni susținere în Parlament.

Vom face o propunere care să țină cont de evoluția din societate și de solicitări. În continuare nu agreem propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate. Ar însema că de azi câteva luni să fie un guvern instabil cu un premier interimar, or trebuie adoptată legea bugetului și vien iarna, iar un guvern instabil nu poate ține sub control.

La consultări, vom face propunerea ținând cont de solicitările oamenilor, de principiile de la Congres și de stabilitate.

Coaliția este stabilă, dar vom face o propunere care sperăm să fie acceptată de Iohannis. Nu vom face o propunere care să nu aibă susținere în Parlament. Trebuie gestionată situația cu cumpătare și responsabilitate.

Nu vă pot spune numele pentru că vreau să-l propun președintelui. Vreau să respect reguluile constituționale și de bun simț, nu vreau să-l anunț pe președinte prin presă

Premierul nu trebuie să fie neapărat de la PSD, dar PSD vrea la guvernare pentru a duce la capăt proiectele începute. Vrem să gestionăm guvernarea într-un fel sau altul”,a declarat liderul PSD.

Dragnea a mai precizat că nu negociază cu UDMR și că nu a avut discuții cu Ponta marți seară, ci abia miercuri dimineață.

Va fi foarte greu să propunem și să susținem un om politic”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă se aștepta ca Oprea să-și dea demisia marți, Dragnea a susținut că multe lucruri trebuiau făcute mai demult, dar acum nu mai contează.

Strigătul din țară s-a referit și la demisiile unor oameni. Strigătul e de mult timp. E vorba de o nouă abordare a clasei politice, e nevoie de o nouă generație de lideri care să nu facă politică pentru un grup restrâns. Asta vom face noi la PSD”, a mai spus Liviu Dragnea.

PSD nu susține propunerea PNL de organizare a alegerilor anticipate

#DIRECT_ONE_sgwvir#