PSD nu se mai bazează pe Călin Popescu Tăriceanu pentru ruperea PNL

Publicat: 31 05. 2014, 12:46
Foto: cotidianul.ro

Scenariul „Tăriceanu” pregătit de PSD a ajuns la final. Social democraţii nu se mai bazează pe ruperea PNL de către fostul premier, scriu jurnaliştii de la stiripesurse.ro. Potrivit unor surse din PSD, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de joi, Victor Ponta i-a sfătuit pe ceilalţi social-democraţi să nu-şi pună mari speranţe în acest proiect şi le-a cerut să aducă în partid cât mai mulţi parlamentari de la alte formaţiuni, pentru o majoritate cât mai sigură.

Social democraţii nu se mai bazează pe Călin Popescu Tăriceanu pentru ruperea PNL şi resuscitarea USL-ului. Potrivit unor surse din partid citate de stiripesurse.ro, în şedinţa de joi a Comitetului Executiv Naţional, Victor Ponta le-a spus liderilor PSD că nu mai trebuie să-şi mai facă mari speranţe legate de refacerea Uniunii Social Liberale şi de Tăriceanu, care ar fi trebuit să aduca partea liberală în uniune. Drept urmare, le-a cerut să aducă în partid cât mai mulţi parlamentari de la alte formaţiuni.

„Gata cu Tăriceanu, gata cu USL. S-a terminat! Ponta a zis că dacă se va mai face un partid liberal, va negocia cu ei. Luaţi ce puteţi pentru o majoritate cât mai mare”, au afirmat surse din PSD.

Mircea Geoană a intervenit şi el în discuţie şi a atras atenţia că PSD trebuie să-şi găsească rapid un nou slogan.

„Nu mai trebuie să mergem pe ideea de USL. Gata cu USL, avem nevoie să ne gândim la altă identitate, trebuie să decidem până în septembrie cu ce siglă mergem, cu ce slogan, sub ce nume al alianţei”, a precizat Geoană în ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

De altfel, după o campanie la europarlamentare plină de afişe cu „USL trăieşte”, după şedinţa de joi, premierul Victor Ponta a recunoscut pentru prima oară că USL.nu mai trăieşte.