PSD nu îl va vota „sub nicio formă” pe Florin Cîțu. Marcel Ciolacu: „E fără cuvinte desemnarea”

Publicat: 26 02. 2020, 20:54
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD nu va vota pentru învestitura unui cabinet de miniștri condus de Florin Cîțu, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară.

„Întâi să îmi revin. Mie, totuși, mi se pare un lucru care depășește imaginația, desemnarea domnului Cîțu. Eu mă așteptam ca domnul Cîțu să iasă, să spună ce a făcut cu 10 miliarde de euro împrumutate în trei luni și jumătate, nu să fie desemnat premier. E fără cuvinte desemnarea. Vom vedea mai departe ce hotărâri vom lua. Vom discuta și cu ceilalți parteneri politici. Categoric, președintele a ales calea crizei politice. Sub nicio formă, PSD nu va vota cu Florin Cîțu”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat dacă PSD se va prezenta, totuși, la votul de învestitură sau va adopta o tactică asemănătoare cu cea din cazul lui Ludovic Orban, Marcel Ciolacu a răspuns: „Tratamentul domnului Orban a fost unul foarte clar. Am făcut o sesizare, pe care am și câștigat-o, existând un conflict evident. Vom vedea. Strategia politică ține de un lucru intern al partidului, dar repet, vom avea discuții și cu ceilalți lideri politici prezenți în Parlament”.

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier pe FlorinCîțu, actual ministru interimar al Finanțelor Publice. Șeful statului a făcut acest anunț în urma consultărilor cu partidele parlamentare și a explicat că, prin această nominalizare, se mișcă „lucrurile astfel încât să nu ne blocăm politic. (Detalii AICI)