PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Ciolacu: „Vă rog mult să nu subestimați capacitea de a purta negocieri și a forma o nouă majoritate (VIDEO)

Publicat: 14 01. 2020, 15:40
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat după Comitetul Executiv de marți că formațiunea va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban în luna februarie.

Social-democrații au decis ca moțiunea de cenzură să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare. Planul PSD este acela de a reveni la Guvernare și încearcă să alcătuiască o nouă majoritate parlamentară în jurul social-democraților, inclusiv cu parlamentari din ALDE și UDMR.

De asemenea, Ciolacu a mai subliniat că va depune moțiune de cenzură „categoric” dacă Guvernul își va asuma modificarea legii electorale prin asumarea răspunderii.

„Nu cred că în acest moment PSD nu are creionat un program politic și un program de guvernare. Asta nu înseamnă că nu excludem să facă acest lucru PSD și viitoare alianță. Noi suntem minoritari în Parlament, de aici nu înțeleg de ce există această evitare a Parlamentului.

Nu poți să nu depui o moțiune de cenzură pe o forțare a democrației și pe un lucru atât de imoral, incorect și ilegal. Indiferent de costuri și vă rog mult să nu subestimați capacitatea și a mea personală și a colegilor de a purta negocieri și a forma o nouă majoritate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De asemenea, liderul PSD a anunțat că din cauza anunțului PNL privind problemele în dublarea alocațiilor, vor convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a elimina pensiile speciale.

„Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară, iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale”, a spus Ciolacu.