PSD-iștii rămân singuri în Comisia Nana: Liberalii și reprezentantul UDMR au lipsit de la ședință

Publicat: 03 04. 2014, 15:49

Pesediștii rămân singuri în Comisia Nana. Nici reprezentantul UDMR, nici liberalii nu au fost prezenți la ședința de miercuri.

Președintele Comisiei, Mihai Fifor, speră că a fost o coincidență nefericită și trage nădejde că absențele nu se vor mai repeta. Este nevoie de votul a jumătate plus unu din cei 13 membri ai comisie, pentru ca raportul să fie adoptat.

Așadar, cei 6 parlamentari PSD au nevoie de disperată de votul senatorului UDMR Tanczos Barna.

Parlamentarii PNL şi UDMR nu par foarte interesaţi de ancheta pe tranzacţiile cu terenuri din comuna Nana.

„De pildă la comisia de ieri, într-adevăr, colegii liberali, nu au ajuns niciunul, nu a ajuns nici colegul de la UDMR. Iar eu am spus că sper să fie o simplă întâmplare toate chestiunea asta, aș fi ipocrit să spun că nu au fost la comisiile trecute, pentru că au fost la comisiile celelalte. Am spus că o să vedem lucrul acesta miercuri la 10, când comisia se reunește din nou. Repet, sper să fie o simplă coincidență și întâmplare nefericită ce s-a întâmplat ieri, important e ca membrii comisiei să vină la Comisie să putem finaliza și să predăm raportul”, a spus Fifor.

Deşi preşedintele Comisiei Nana nu pare îngrijorat, absenţa aleşilor PNL şi UDMR nu este în favoarea social democraţilor. Aceştia nu pot adopta un raport final decât cu ajutorul unui coleg parlamentar. În acest moment, PSD se pare că nu se poate baza 100% pe UDMR.

Pentru a fi adoptat raportul final e nevoie de votul a jumătate plus unu din cei 13 parlamentari ai comisiei. Cei 6 aleşi PSD au nevoie aşadar de votul senatorului UDMR, Tanczos Barna. Singura variantă de rezervă ar fi negocierea unui sprijin PPPD.