PSD își va stabili candidatul la prezidențiale la congresul de pe 24 august, a anunțat Marcel Ciolacu (VIDEO)

PSD își va stabili candidatul la prezidențiale la congresul de pe 24 august, a anunțat Marcel Ciolacu (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că reprezentantul partidului în cursa pentru Cotroceni va fi stabilit la congresul din data de 24 august.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie

Pe 4 iulie, coaliția de guvernare a stabilit că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie (turul I) și 8 decembrie (turul II). Între cele două momente, pe 1 decembrie, vor fi organizate și parlamentarele.

„Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare. Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmeaza:

– primul tur în data de 24 noiembrie
– al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, anunțau la PSD și PNL la acel moment, potrivit G4Media.ro.

Gabriel Zetea, pe B1 TV: Marcel Ciolacu este văzut ca și singurul potențial candidat membru al PSD

Deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a comentat situația la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, vineri, și a spus „Marcel Ciolacu este, evident, în acest moment, văzut ca și singurul potențial candidat membru al Partidului Social Democrat care să ne reprezinte în fața românilor”.

„În ultimii patru ani de zile, de când este președintele Partidului Social Democrat, a luat PSD-ul într-un moment greu. După anul 2019, după problemele legate de justiție, de proteste, după alegerile prezidențiale, Partidul Social Democrat avea un scor electoral foarte jos, Marcel Ciolacu a venit cu câteva măsuri importante în PSD, întinerirea, înnoirea liniei principale de comunicatori ai partidului, conducerea partidului, a adus criterii de integritate în Partidul Social Democrat respectate, până la urmă, în ceea ce privește reprezentarea în funcțiile de demnitate publică și uite că a readus Partidul Social Democrat la locul pe care îl merită, acela de cel mai mare și mai important partid din România”, a declarat Gabriel Zetea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`