PSD depune, miercuri, moțiunea împotriva ministrului Sănătății: „Incompetența și lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”

PSD depune, miercuri, moțiunea împotriva ministrului Sănătății: „Incompetența și lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD depune, miercuri, la Camera Deputaților, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății. Moțiunea intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor” va fidezbătută săptămâna viitoare.

PSD depune, miercuri, moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.Ce au declarat social-democrații

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, marți, că la Ministerul Sănătății „nuacţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie”.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranţă, această moţiune este un semnal pe care l-au tras şi reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi.Eu înţeleg că o lună şi jumătate este un timp scurt, dar nu este atât de scurt să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi să nu gestionezi probleme stringente, cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate, altele decât cele pentru infecţia cu noul coronavirus. Împreună cu colegii mei, am încercat să facem o radiografie şi, mai mult, să oferim şi soluţii, pentru că orice critică dacă nu este însoţită şi de soluţii devine doar un simplu exerciţiu”, afirma Alexandru Rafila.

El a explicat că moțiunea este una „a bunului simț”.

„Cred că este o moţiune a bunului simţ şi ea a fost în aşa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor care va vota această moţiune”, adăugat Alexandru Rafila.

Poate că Vlad Voiculescu nu înţelege că pandemia ţine de Ministerul Sănătăţii, spunea și Marcel Ciolacu, președintele PSD, în 27 ianuarie, când vorbea despre intenția social-democraților de a depune o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu.

„Oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor şi cu viaţa noastră, să-şi asume responsabilitate clară politic. Am ajuns în situaţia aberantă în care ministrul Sănătăţii spune că nu are încredere în datele pe care le gestionează el şi ministerul pe care îl conduce. Noi nu putem depune o moţiune simplă unui grup interguvernamental, dar în schimb vom depune, începând cu 1 februarie, o moţiune simplă, clară, către ministrul Sănătăţii. Poate nu înţelege că pandemia ţine de Ministerul Sănătăţii. (…) Noi, PSD, vom depune o moţiune simplă şi vom chema la audieri”, spunea Marcel Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la RTV, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`