PSD decide luni dacă susține amendamentul care i-ar permite lui Iohannis să candideze la parlamentare. Mihai Tudose: I-a dat serviciu lui Ciucă de câteva ori și Ciucă îi întoarce acum favoarea (VIDEO)

Publicat: 19 09. 2024, 11:23
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni într-o ședință și va lua o decizie în ceea ce privește amendamentul depus de PNL pentru a-i permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie, a declarat eurodeputatul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Mihai Tudose (PSD), pe B1 TV: Iohannis i-a dat serviciu lui Ciucă de câteva ori și Ciucă acum îi întoarce favoarea

Întrebat dacă va susține PSD amendamentul, social-democratul a răspuns: „Noi vom avea răspunsul la această întrebare, luni, în forurile partidului. Avem convocată luni o ședință de Consiliu Politic Național și vom lua o decizie”.

Totodată, întrebat cum vede presupusa dorință a președintelui Klaus Iohannis de a devenit senator, Mihai Tudose a adăugat: „Domnul președinte Iohannis i-a dat serviciu domnului Ciucă de câteva ori, și acum îi întoarce favoarea, o să îi găsească serviciu domnului Președinte”.

Ce a spus despre Nicolae Ciucă

Întrebat despre declarația liderului PNL cum că dacă va ajunge Președinte nu îl va desemna premier pe Marcel Ciolacu, Mihai Tudose a spus: „Aici nu face altceva decât să mențină domnul Ciucă și PNL în logica și linia rotațională, în sensul că una fac, alta vorbesc, sau una vorbesc, alta fac, și într-o sfidare completă a Constituției. Hai să presupunem că PSD ia 55% la alegeri. El trebuie să dea mandat partidului. Partidul desemnează pe Ciolacu sau pe Gabi Mihai, sau pe Tudose Mihai, sau pe cine vreți dumneavoastră. Cum adică el nu dă?”.

„Dar aici mai e o mică chestie logică, știți, ca să ajungă în această situație în care să aibă această decizie foarte delicată de luat el trebuie să ajungă Președinte. Ca să ajungă Președinte trebuie să intre în turul 2 în primul rând ca să se califice pentru finală, aici sunt niște mici probleme că după locul 5-6 nu prea joci finala ca să ajungi Președinte să ai asemenea probleme existențiale, pe cine pui prim-ministru”, a mai declarat