Percheziții DNA la PSD Arad și la Direcția de Drumuri Timișoara. Deputat: „Mi-au venit la 6 dimineața acasă. Au spart ușa, la figurat” (VIDEO)

Publicat: 09 12. 2019, 08:47
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost preluat, luni, de procurorii DNA chiar din sediul partidului și dus la audieri la Timişoara. (Detalii AICI)

UPDATE: DNA Timișoara a transmis oficial că face cercetări într-o cauză ce vizează posibile infracțiunide corupție din perioada 2016-2019.

„În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, se mai arată în comunicatul DNA.

UPDATE: Cei trei parlamentari vizati de ancheta DNA sunt Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad, și Ioan Chisăliță, deputat PSD de Caraș Severin, informează opiniatimisoarei.ro.

Dosarul are legatura cu spagile intre 50 si 100 de euro care s-ar fi dat angajatilor DRDP Timisoara, pentru masluirea greutatii camioanelor de marfa care treceau in Ungaria. De asemenea, se presupune ca mai multi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane sa nu fie cantarite, iar banii ar fi fost folositi in interesul PSD Arad.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat Tripa.

Sursă Video: Opinia Timișoarei

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Nu mai puțin de 15 percheziții au loc, luni dimineață, în Arad și Timișoara. Procurorii DNA Timișoara au descins la sediul PSD Arad, în locuințele a trei parlamentari, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara și în casele altor suspecți.

Deputatul de Arad Florin Tripa a fost deja adus la sediul DNA Timișoara, pentru audieri, informează opiniatimisoarei.ro.

Perchezițiile au loc într-un dosar de luare/dare de mită și trafic de influență.