Dosarul PSD Arad. Cum motivează judecătoarea de caz respingerea propunerii de arestare preventivă (VIDEO)

Publicat: 14 12. 2019, 16:25

Judecătoarea care a respins propunerea DNA de arestare preventivă a celor opt persoane suspectate de fapte de corupție în mega-dosarul PSD Arad a motivat decizia luată, informează B1 TV.

„Din nicio probă existentă la dosar nu rezultă că inculpaţii ar fi manifestat un comportament care să impună privarea lor de libertate în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”, a motivat judecătoarea Alexandra Rus.

În acest dosar au fost puse sub acuzare 15 persoane, printre care doi deputați PSD, Dorel Căprar și Florin Tripa, și un senator PSD, Viorel Chisăliță. Opt dintre ele au fost reținute, dar lăsate în libertate de judecătoarea de la Înalta Curte.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Magistratul a concluzionat ca nu ar fi probe că vor să fugă ori să împiedice ancheta sau că banii mergeau la partid.

„Referitor la acuzaţiile constând în împrejurările şi scopul în care se plăteau anumite taxe la organizaţia de partid, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că acestea se fundamentează în principal pe declaraţiile suspectului Munteanu Bogdan şi pe conţinutul convorbirilor interceptate, cu privire la care însă în referatul procurorului sunt redate anumite afirmaţii cărora li se atribuie un anumit înţeles, fiind completate cu explicaţii şi deducţii care reprezintă aprecieri personale ale organului de cercetare penală”, arată magistratul ICCJ în motivarea sa.

Unul dintre inculpați, Bogdan Munteanu, șef al Biroului Încasări, a recunoscut și a colaborat cu anchetatorii. El le-a relatat faptul că sumele strânse mergeau la șeful PSD Arad, Dorel Căprar, și chiar mai departe, până la Liviu Dragnea.

Judecătoarea Alexandra Rus, cea a decis ca suspecții să fie cercetați în stare de libertate, a vrut să o achite pe Alina Bica și să decidă rejudecarea procesului lui Liviu Dragnea, însă ceilalți magistrați din complet l-au condamnat.