Noi tensiuni în coaliție. Suciu: Noi, PSD, susţinem în continuare alegerea primarilor într-un singur tur / Tăriceanu: Legea în vigoare e un avantaj nemeritat pentru partidele mari

Publicat: 17 03. 2019, 17:42

PSD susţine în continuare alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, a anunțat social-democratul Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării. Partenerii lor de coaliţie, însă, nu sunt deloc de aceeaşi părere. Sâmbătă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că primarii ar trebui aleși în două tururi de scrutin deoarece actualul sistem, cel într-un singur tur, avantajează în mod nemeritat partidele mari.

„Este opinia preşedintelui ALDE, noi susţinem în continuare alegerea primarilor dintr-un singur tur. A fost o dezbatere şi în Parlament, acest lucru nu a fost adoptat, lucrurile rămân, din punctul nostru de vedere, aşa cum sunt acum. Pe orice partid, indiferent cum îl cheamă, îl votează oamenii şi mărimea unui partid este dată de susţinerea oamenilor. Din fericire pentru PSD, acest partid este unul mare, pentru că oamenii îl votează”, a declarat Daniel Suciu, citat de Agerpres.

Cum a argumentat Călin Popescu Tăriceanu faptul că ALDE susține alegerile în două tururi: “Noi susţinem că alegerea trebuie să se facă în două tururi. Când o să discutăm, dacă o să intre în discuţie legea de organizare a alegerilor locale, mai avem timp. Chestiunea asta pentru noi e un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat”.