PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban: Când ar putea avea loc votul (TEXTUL INTEGRAL)

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban: Când ar putea avea loc votul (TEXTUL INTEGRAL)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a depus, joi, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Textul moțiunii va fi citit, cel mai probabil, luni, dar sunt puține șanse ca votul să aibă loc tot săptămâna viitoare, potrivit B1 TV.

În textul moțiunii, intitulate ”Guvernul ORBAN/PNL – privatizarea democrației românești”, social-democrații susțin că Executivul trebuie demis de urgență pentru că a schimbat sistemul electoral cu câteva luni înainte de alegeri, ceea ce încalcă standardele europene.

„Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă nu doar pentru că această măsură de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, dar – mai ales! – pentru că adoptarea acestor modificări se face în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere. Standardele europene electorale au fost stipulate exact pentru combaterea unor astfel de tentaţii ale partidelor de a schimba regulile în timpul jocului şi de a-şi crea astfel un avantaj în competiţia electorală”, se arată în textul moțiunii.

Potrivit unor surse politice, citate de Agerpres, moțiunea de cenzură a fost semnată de 208 parlamentari de la PSD şi UDMR.

Pentru ca Executivul liberal să fie demis este nevoie de 233 de voturi.

TEXTUL INTEGRAL AL MOȚIUNII DE CENZURĂ POATE FI CITIT AICI

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`