Prună (USR), reacție la anunțul lui Roman (PNL) privind pensiile: PSD și PNL fac probleme, apoi tot ei vin şi ne spun că le rezolvă. Cum ar fi să nu mai creeze aceste probleme de la început?

Prună (USR), reacție la anunțul lui Roman (PNL) privind pensiile: PSD și PNL fac probleme, apoi tot ei vin şi ne spun că le rezolvă. Cum ar fi să nu mai creeze aceste probleme de la început?
Deputata USR Cristina Prună, purtătoarea de cuvânt a partidului. Sursa foto: Cristina Prună / Facebook

Deputata USR Cristina Prună, purtătoarea de cuvânt a partidului, a criticat coaliția PSD-PNL pentru modul în care a făcut noua Lege a pensiilor, punctând că încă din timpul dezbaterilor asupra actului normativ aleșii USR au atras atenția că acesta produce mai multe inechități.

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat acum că va depune un proiect de lege cu privire la calcularea pensiilor pentru grupele de muncă. Prună, în schimb, a atras atenția că există deja în Parlament un proiect al USR care îndreaptă greșelile făcute de coaliție în elaborarea Legii pensiilor.

Prună: Mulți pensionari au pierdut bani la recalculare

„Vorbim de acea problemă în legea pensiilor pe care noi am semnalat-o încă de când legea a trecut prin Parlament. Ştiţi foarte bine. USR a depus un proiect de lege, acum mai bine de şase luni, care venea să corecteze această problemă şi persoanele cu dizabilităţi sau persoanele care au lucrat în minerit, siderurgie, în condiţii grele de muncă să nu fie până la urmă dezavantajate şi să nu se trezească cu bani mai puţini la pensie – ceea ce aţi văzut.

În deciziile de calcul care au fost trimise în această vară unii oameni şi-au văzut drastic pensia scăzută”, a declarat deputata USR, potrivit Agerpres.

Prună: PSD și PNL se laudă că rezolvă probleme pe care tot ei le-au creat

Ea a mai spus că nu înțelege de ce PNL-iștii vin cu un nou proiect de lege, când există deja unul în Parlament la care pot depune amendamente: „Ceea ce am cerut şi în vara aceasta, prin cererile de sesiune extraordinară, a fost ca această lege a pensiilor să fie corectată prin proiectul de lege care există deja în Parlament. Nu înţelegem de ce se doreşte depunerea unui nou proiect de lege din moment ce există pe circuitul legislativ acest proiect depus de USR. Dacă au amendamente sau vor să îmbunătăţească acest proiect de lege, suntem mai mult decât deschişi să discutăm şi să facem lucrul acesta. Deci iarăşi, din păcate, vedem că se creează probleme de către actuala guvernare PSD – PNL şi apoi tot ei vin şi ne spun că le rezolvă. Cum ar fi să nu se mai creeze aceste probleme de la început?”.

Cristina Prună: Fără speciali!

Purtătoarea de cuvânt a USR a ținut apoi să precizeze că partidul luptă în continuare să existe doar pensii pe contributivitate, adică regimul special să fie eliminat, inclusiv în rândul militarilor: „Credem că ar trebui ca toate pensiile din România să treacă pe contributivitate, astfel încât politicianul să nu mai vină în prag de alegeri şi să modifice cu pixul un prag sau altul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`