Protestele continuă în Kiev: Peste 1.000 de persoane blochează accesul în sediul Guvernului

Protestele continuă în Kiev: Peste 1.000 de persoane blochează accesul în sediul Guvernului

Peste 1.000 de manifestanţi din cadrul opoziţiei au blocat luni dimineață accesul în sediul Guvernului ucrainean din Kiev.

Ei cer demisia guvernului și a președintelui și alegeri parlamentare și prezidențiale. Demonstranţii protestează față de suspendarea discuţiilor de aderare a ţării la Uniunea Europeană.

În timpul demonstrațiilor au avut loc ciocniri cu forțele de ordine, iar 53 de persoane au fost rănite.

Adunați cu sutele de mii în piața Maidan din centrul Kievului protestatarii și-au iesit din fire și au început să se lupte cu forțele de ordine.

Au aruncat cu pietre în polițiștii veniți să asigure ordinea, iar la rândul lor aceștia au răspuns cu gaze lacrimogene.

Manifestanţii au preluat controlul sediului primăriei Kievului. Ei au arborat pe faţadă un banner pe care scria: „Cartierul general al Revoluţiei”.

La un moment dat, protestatarii au încercat să rupă cordoanele de poliție cu un buldozer. În urma ciocnirilor violente cu Poliția, 53 de manifestanți au fost răniți, iar 14 dintre aceștia au ajuns la spital.

După violenţele fără precedent în istoria recentă a ţării, şeful Poliţiei din Kiev şi-a dat demisia. Protestele sunt îndreptate împotriva preşedintelui Viktor Yanukovich, care este acuzat că a vândut viitorul european al Ucrainei în favoarea continuării relaţiilor cu Rusia.

Noi proteste în Kiev: Sediul Guvernului, blocat de 1.000 de persoane

Urmăriți B1TV.ro și pe
`