Propunere „modestă” la ONU: Un diplomat le cere colegilor săi să nu mai vină în stare de ebrietate la negocieri

Publicat: 08 03. 2013, 13:27
Un diplomat ONU a înaintat o „propunere modestă” colegilor săi prin care le cere să nu mai vină în stare de ebrietate la negocieri. Cu toate acestea, există puține șanse pentru ca solicitarea lui să fie...

Un diplomat ONU a înaintat o „propunere modestă” colegilor săi prin care le cere să nu mai vină în stare de ebrietate la negocieri. Cu toate acestea, există puține șanse pentru ca solicitarea lui să fie luată în seamă, comentează New York Times.

„Saloanele de negocieri trebuie să fie, în viitor, o zonă liberă de beţie”, a declarat diplomatul american Joseph M. Torsella.

„Este ca şi cum, atunci când eşti adolescent, părinţii te pun într-o situaţie jenantă pentru că te-ai îmbătat în noaptea de dinainte. Cred că a provocat numeroase chicoteli”, a comentat inițiativa Richard Gowan, un expert în domeniul ONU din cadrul Centrului pentru Cooperare Internaţională de la Universitatea New York.

New York Times afirmă ca la începutul renovării sediului central al ONU din Manhattan, în 2009, primul vizat a fost Salonul Diplomaților unde de zeci de ani munca diplomatică se întreține cu un păhărel.

Pierderea barului a condus la proteste din partea diplomaţilor şi înfiinţarea unuia temporar, acum desfiinţat.

„Setea la ONU pare că este în continuare puternică”, mai adaugă jurnaliștii de la New York Times.