Proiect al Ministerului Educației: Clasa pregătitoare va putea fi organizată și în grădinițe

Publicat: 17 03. 2013, 11:28

Ministerul Educaţiei nu renunţă la proiectul clasei pregătitoare. Aceasta rămâne în învăţământul primar şi va putea fi organizată în şcoli, dar şi în incinta grădiniţelor. Înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 vor începe de pe 2 aprilie.

Fiecare unitate de învăţământ va pune la dispoziţia părinţilor informaţii suplimentare în legătură cu clasa pregătitoare, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Astfel, în clasa pregătitoare, se vor putea înscrie, pentru anul şcolar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar şi, la solicitarea părinţilor, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv.

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare. De asemenea, la solicitarea părinţilor, în clasa I vor putea fi înscrişi copiii care împlinesc 7 ani după 1 septembrie.

Ministerul precizează că părinţii pot solicita ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care a făcut opţiunea.

„Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare, la şcoala de circumscripţie, vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează, copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi, în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile prezentei metodologii”, citează proiectul Ministerului Educației.

Acesta propune ca înscrierile la clasa pregătitoare să aibă loc în două etape. Prima etapă este programată în perioada 2-22 aprilie, iar a doua, între 8 şi 17 mai.

Clasa pregătitoare, organizată și în școli și la grădiniță

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: