Procurorul șef al DNA, Daniel Morar: Politicienii fac presiuni în dosarul legat de ministrul Mediului

Procurorul șef al DNA, Daniel Morar: Politicienii fac presiuni în dosarul legat de ministrul Mediului

Procurorul șef al DNA, Daniel Morar, acuză presiunile din partea politicienilor în dosarul legat de ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Într-un interviu acordat TVR, Morar acuză presiunile asupra anchetatorilor din acest caz.

„Am văzut în ce constau declarațiile de susținere ale colegilor de partid sau ale altor partide politice şi nu fac decât să constat că se întâmplă lucruri care în ultima vreme se repetă în mod obişnuit. Această solidaritate nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă aceste forme de solidaritate sunt condimentate cu afirmaţii făcute în totală necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA sau a procurorilor. Aceste personaje care fac acuzaţii nu cunosc nici situaţia de fapt, nici situaţia juridică şi nici normele juridice aplicabile în materie”, a declarat Morar.

Procurorul șef al DNA a precizat că acest lucru nu împiedică să facă acuzații de genul „DNA este o instituție abuzivă, este o instituție care distruge cariere ș.a.m.d.

„Problema se ivește când aceste acuzații din jurul unui dosar pun o presiune pe procuror, în condițiile în care oricum instrumentarea unui dosar de acest fel este dificilă. Acuz presiunile asupra procurorilor, mai ales că sunt declarații total inconsistente și în necunoștință de cauză”, a mai spus Morar.

Daniel Morar acuză presiunile asupra procurorilor

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8810').select();" id="embed_text_8810" />

„Îmi doresc să spună cine l-a presat, bănuiesc că vorbește despre cei de la putere, nu știu dacă de domnul Boc sau de cei de la UDMR, sau cine sunt aceia. Să închidă dosarul, altfel o să rămână o simplă știre de presă. De când este în funcție, Daniel Morar a creat o mulțime de știri de presă și nu a reușit să termine niciun dosar. Poate de data asta, de la știrea de presă aflăm și adevărul”, a declarat președintele PSD, Victor Ponta.

Președintele PSD este de părere că „cea mai anormală postură o are primul ministru, care ori spune că Laszlo Borbely are susținerea sa, ori îi cere să-și dea demisia sau îl remaniază”.

„Să te faci că plouă, cum s-a făcut și în cazul Botiș, cum s-a făcut și în cazul Ritzi, cred că asta poate afecta imaginea și funcționarea Guvernului. Întreaga situație este deja o problemă politică, pentru că este vorba despre un membru al Guvernului, și pentru că șeful Guvernlui nu are nicio atitudine. Mi se pare condamnabil, cred că din punct de vedere politic, domnul Boc ar fi trebui să facă mai mult decât în cazul Botiș de exemplu. S-a ascuns cu capul în nisip și a așteptat să vadă ce se întâmplă. Mi se pare anormal”, a mai spus Ponta, care a precizat că nu știe ce conține dosarul Borbely și nu se poate pronunța în legătură cu acest lucru.

Victor Ponta: Vreau să spună Daniel Morar cine l-a presat în dosarul lui Borbely

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8812').select();" id="embed_text_8812" />
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`