„Procurorul general, din ce în ce mai AROGANT și SFIDĂTOR”. Liviu Dragnea, AMENINȚĂRI pentru Kovesi: Poate fi acuzată de favorizarea făptuitorului

Publicat: 24 04. 2017, 07:05
Foto: Capital

Miercuri se va înființa o comisie parlamentară cu scopul de a ancheta modul în care au decurs alegerile prezidențiale din 2009, comisie care va fi condusă de Liviu Dragnea și care i-ar putea chema la audieri, printre alții, și pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și pe fostul său adjunct din perioada în care acesta a fost procuror general al României, în 2009.

Augustin Lazăr, procurorul general, i-a transmis șefului PSD că Laura Codruța Kovesi nu poate fi audiată decât de magistrați, iar în replică, Dragnea l-a acuzat pe procuror că a devenit „din ce în ce mai arogant și sfidător” și a amenințat-o pe Kovesi că dacă nu se va prezenta la audierile comisiei, ar putea fi acuzată de favorizarea făptuitorului. Acest lucru ar însemna ca noua comisie să sesizeze organele de anchete și să o acuze pe Kovesi de ceea ce a declarat duminică seară la Antena 3, Liviu Dragnea.

„Asta nu e o comisie care să facă cercetări penale. Ar putea fi chemat inclusiv Marian Vanghelie. Miercuri se va înființa această comisie și va intra în pâine. Cred că o să fie greu să refuze, nu imposibil. Văd că procurorul general are declarații din ce în ce mai arogante și sfidătoare.

Dacă cineva e chemat ca martor și nu vrea să spună adevărul, poate fi încadrat la favorizarea făptuirorului. Această comisie poate să sesizeze organele de anchete. Nu vrem să fim războinici. Nu e o comisie împotriva cuiva, nici măcar a lui Traian Băsescu. Nu ar fi exclus să se înființeze o comisie și pentru anchetarea referendumului din 2012”, a declarat Liviu Dragnea, conform Știripesurse.