Procurorul general Augustin Lazăr ATACĂ ordonanțele de urgență pentru grațiere: Trebuie să ne consolidăm INSTITUȚIILE, nu rândurile INFRACTORILOR!

Procurorul general Augustin Lazăr ATACĂ ordonanțele de urgență pentru grațiere: Trebuie să ne consolidăm INSTITUȚIILE, nu rândurile INFRACTORILOR!

Augustin Lazar, procurorul general al României, atacă ordonanțele de urgență pentru grațiere și modificarea Codului Penal. Într-un interviu pentruZiare.com.Lazar susține că în spatele PUG-urilor sunt interese oculte, că principalii beneficiari vor fi politicienii penali, iar odată intrate în vigoare noile prevederi se va reinstaura legea tacerii.

De asemenea, proiectul de grațiere poate duce la ieșirea din pușcărie a unor infractori periculoși, inclusiv criminali. Cei care au avut un interes al lor și l-au pus deasupra interesului public nu s-au gândit la cei care au pedepse pentru omor, pentru fapte foarte grave și ar putea beneficia de această dispoziție. Imediat societatea se va trezi în fața unui nou val de criminalitate, avertizează procurorul general.

Iată câteva selecțiuni din cele mai dure declaratii ale lui Augustin Lazar:

"Cei care au inițiat acest montaj, cu un paravan în fața unui interes ocult, au subestimat IQ-ul românilor și al presei de investigații, care imediat a arătat adevaratele interese."

"Ca magistrat, eu nu pot spune că aceste acte normative au fost date în considerarea interesului lui X sau Y dintre persoanele inculpate sau condamnate. Însă observ cu satisfacție că presa de investigații, care poate vorbi despre aceste lucruri, a reușit din două mișcări să clarifice problema. "

"Colegii din CSM au fost surprinși să vadă că autoritatea judecătorească nu e luată în serios ca autoritate a statului roman, că nu li s-a cerut avizul de către Guvern pentru astfel de proiecte de OUG. "

"În special persoanele condamnate pentru conflict de interese au un avantaj dacă sunt grațiate, chiar dacă sunt condamnate cu suspendare. Există un număr mare de astfel de persoane și nu orice fel de persoane: primari, parlamentari, consilieri locali și județeni. "

"Deci un condamnat pentru omor care a primit 15 ani de pușcarie, are 61 de ani și a executat 7 ani și jumătate, iese din penitenciar? Conform acestui proiect de act normativ foarte generos, poate ieși în libertate. Și imediat societatea se va trezi în fața unui nou val de criminalitate. "

"Noi trebuie să ne consolidăm instituțiile, nu să consolidăm rândurile infractorilor prin aducerea altora, aflați în executarea pedepsei. "

Interviul integral îl găsiți AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`