Procurorii DNA motivează recursul în cazul lui Adrian Năstase: Fostul premier se consideră deținut politic

Procurorii DNA motivează recursul în cazul lui Adrian Năstase: Fostul premier se consideră deținut politic

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au publicat, joi, recursul în cazul eliberării condiționate a fostului premier Adrian Năstase. DNA își motivează decizia prin faptul că Adrian Năstase se consideră deținut politic.

DNA arată, în motivele de recurs împotriva deciziei de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase, că fostul premier nu regretă că a ajuns să facă parte dintr-o galerie de lideri politici cu probleme penale, ci că este singurul condamnat definitiv. DNA notează, în motivarea recursului făcut împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiţionată al lui Adrian Năstase, că acesta, prin materialele şi articolele pe care le-a scris şi publicat, dovedeşte că nu regretă faptele pentru care a fost condamnat şi că în continuare nu le admite, singurul regret al său fiind acela că este singurul faţă de care s-a pronunţat o condamnare cu executare.

În motivarea DNA se mai precizează că Adrian Năstase denigrează instituțiile publice și nu a urmat decât 3 programe educative.

Tribunalul București a stabilit că recursul procurorilor DNA să fie judecat pe 18 martie. Recursul va fi judecat, de această dată, de un complet de 3 jduecători, decizia fiind definitivă.

Dacă recursul este respins, în cursul aceleiași zile, Adrian Năstase va fi eliberat.

Magistrații Judecătoriei Sector 4 au admis, pe 12 februarie, cererea de eliberare condiționată depusă de avocații lui Năstase. Printre argumentele menționate în cerere se precizează faptul că a fost un deținut model și că a executat un număr suficient de mare de zile din cei 2 ani de închisoare la care a fost condamnta în dosarul Trofeul Calității.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`