Procurorii DNA cer condamnarea la nouă ani de închisoare a senatorului PSD Cătălin Voicu

Publicat: 14 05. 2012, 12:14

Procurorii DNA au cerut ca senatorul PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influență, să fie condamnat la nouă ani de închisoare, după ce acesta a lipsit la ultimul termen al procesului.

Anunțul vine după ce luni, procurorul de caz a solicitat arestarea senatorului PSD pentru că a lipsit la termenul precedent, încâlcând astfel condițiile care se impun în cazul eliberării sub control judiciar.

Aflat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, Cătălin Voicu a fost întrebat de jurnaliști la ce se referea atunci când a afirmat că procurorul „minte”.

La ce ați auzit în sală. Eu am prezentat documente și dumnelui (n.r. – procurorul) prezenta altceva. Ați auzit cu urechile dumneavoastră spunând că pe data de 27 a fost văzut la moțiunea de cenzură. Dumneavoastră ce înțelegeți de aici?”, a răspuns Voicu.

Senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen, invocând faptul că era bolnav. Procurorul de caz spune însă că senatorul s-a prezentat la Parlament la momentul când a motivat că era bolnav.

Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influență într-un dosar în care a fost pus sub acuzare inclusiv un judecător de la Curtea Supremă.