Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Ioan Andreica, Liviu Rusu şi a altor patru persoane

Publicat: 24 03. 2012, 18:37
Foto: ziarelive.ro

Procurorii anticorupție au cerut arestarea preventivă a fostului secretar de stat Ioan Andreica şi a preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, precum şi a altor patru persoane, în dosarul privind deturnarea de fonduri şi corupţie în cazul atribuirii unor contracte de închidere a depozitelor de deşeuri.

Vineri și sâmbătă, procurorii DNA au emis ordonanţe de reţinere pentru numele celor doi, precum și în cazul mai multor oameni de afaceri prcum Lazăr Popescu, Ioan Claudiu Sabău, Mihai Stănescu sau Adrian Palade, solicitând totodată arestarea lor preventivă.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti urmează să decidă dacă cei șase inculpați vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile sau vor fi cercetaţi în libertate.

Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi respectiv în Ministerul Dezvoltării, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de influenţă, dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi instigare la spălare de bani în formă continuată.

La rândul său, Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica la MDRT, este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, este cercetat pentru luare de mită şi deturnare de fonduri.