Procurorii DNA: Atitudinea lui Dan Voiculescu este un abuz de drept

Publicat: 05 02. 2013, 10:31

Procurorii Direcției Naționale Anticorpuție au criticat comportamentul fondatorului Partidului Conservator Dan Voiculescu față de justiție, numindu-l un abuz de drept.

Fostul senator a fost acuzat de procurorii DNA că încearcă să tergiverseze procesul, prin mutarea dosarului de la o instanţă la alta. Fondatorul Partidului Conservator este judecat în cazul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Instanţa supremă a reluat dezbaterile în dosarul care Dan Voiculescu este judecat în legătură cu modul în care s-a făcut privatizarea ICA.

Magistrații trebuie să ia o decizie privind instanța competentă care urmează să judece acest procesul în care Dan Voiculescu este auczat de spălare de bani, cu un prejudiciu de 60 milioane de euro.

Procurorul DNA a fost de acord cu declinarea dosarului și a rugat completul de judecată să motiveze cât de repede posibil decizia, scrie Evenimentul Zilei.

Instanța a rămas în pronunțare pe cererea avocaților de trimitere a dosarului la tribunal.

Procurorul DNA a criticat demisiile succesive ale lui Voiculescu și modul în care a fost plimbat dosarul înainte de ultimul termen de la curtea supremă.
Procesul privind privatizarea ICA, în care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat în 31 ianuarie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 16 ianuarie, cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului şi a schimbat termenul stabilit iniţial în 25 aprilie.

„În iunie anul trecut, cauza urma să fie judecată pe fond. Această atitudine este un abuz de drept, folosirea cu rea credință a influenței sale. Prin atitudinea sa se încearcă o tergiversare a dosarului”, a completat procurorul DNA.

Dan Voiculescu, a cerut luni, într-o scrisoare postată pe blog, o poziţie oficială CSM „referitoare la criteriile pe care toate instituţiile de presă ar trebui să le asume atunci când se referă la dosare aflate în stare de judecată, respectând evident libertatea presei şi dreptul publicului la o informare corectă şi completă”.

În postarea, intitualată “Scrisoare către Consiliul Superior al Magistraturii”, Voiculescu se plânge că în ultima perioadă mai multe mijloace de informare în masă au pornit o campanie referitoare la un dosar în care este inclus și numele său, dând ca exemplu Evenimentul Zilei. (Detalii AICI)