Procurorii din cazul ”Valiza” au cerut patru ani de închisoare cu executare pentru Gigi Becali

Procurorii din cazul ”Valiza” au cerut patru ani de închisoare cu executare pentru Gigi Becali
Foto: evz.ro

Procurii DNA din dosarul ”Valiza” au cerut judecătorilor instanţei supreme condamnarea lui George Becali şi a avocatei Alina Ciul la pedepse cu executare, în timp ce pentru Teia Sponte, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi a cerut pedepse cu suspendarea executării.

Procurorul Cameluş Păduraru a cerut patru ani de închisoare pentru George Becali pentru de dare de mită şi doi ani de închisoare pentru faptele de fals, menționându-se că acesta „a recurs la fapte de corupere repetate iar ulterior a încercat reconstituirea de probe pentru ascunderea faptelor de corupţie.”

Pentru avocata Alina Florentina Ciul, s-a solicitat stabilirea unei pedepse de doi ani de închisoare, pentru favorizare a infractorului şi două de fals.

În același dosar al faptelor de corupție din sport, pentru vicepreşedintele FC Steaua, Teia Sponte, şi celelalte trei persoane (Piţurcă, Marino şi Volcinschi s-a cerut câte doi ani de închisoare cu suspendare.

Alina Ciul, Victor Piţurcă și Raul Volcinschi sunt acuzat de favorizarea infractorului, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mită, iar Radu Marino este acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Gigi Becali este acuzat că în mai 2008 ar fi încercat să-i stimuleze cu 1,7 milioane de euro pe jucătorii de la Universitatea Cluj pentru ca aceștia să câștige meciul cu CFR Cluj de care depindea deciderea campioanei României la fotbal. Becali mai este învinuit și că, în 2006, le-ar fi oferit jucătorilor Gloriei Bistrița câte 5.000 de euro în cazul unui egal, respectiv câte 10.000 de euro în cazul unei victorii într-un meci pe care urmau să-l dispute cu Rapid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`