Problemele cu bugetul, jucate politic de guvernanți, pe seama românilor. Bogdan Hossu: Măsurile propuse lovesc în cetățeanul de rând. Tot sectorul bugetar fierbe, toată lumea e afectată (VIDEO)

Problemele cu bugetul, jucate politic de guvernanți, pe seama românilor. Bogdan Hossu: Măsurile propuse lovesc în cetățeanul de rând. Tot sectorul bugetar fierbe, toată lumea e afectată (VIDEO)
Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Hossu, liderul CNS „Cartel Alfa”, a declarat luni, pentru B1 TV, că întreg sistemul bugetar fierbe de când a apărut în spațiul public proiectul de Ordonanță de Urgență cu măsurile prin care ar trebui să facă economii la buget de 20 de miliarde. Toate sectoarele de activitate sunt afectate și, oricum, această gaură din buget nici nu va fi acoperită.

Hossu a denunțat și un joc politic în perspectiva rotativei guvernamentale, prin declarațiile făcute de Adrian Câciu (PSD), ministrul de Finanțe.

Sindicatele au fost prezente luni, la Guvern, pentru discuții și încă o rundă de negocieri va avea loc după ce PSD, PNL și UDMR se vor pune de acord ce măsuri vor rămâne.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Problema golului din bugetul țării, jucată politic de guvernanți în perspectiva rotativei

„Dl premier a spus clar că (proiectul de OUG apărut în presă) e o scurgere de informații și Ordonanța nu e rezultatul unei decizii politice în cadrul coaliției, deci nu înseamnă că Ordonanța n-ar fi bună legat de acest lucru, ci sunt măsuri pe care se pare că Ministerul de Finanțe le-a propus pentru a fi dezbătute în coaliție.

Dacă facem un considerent cu o anumită nuanță politică, eu cred că oricum declarația ministrului Finanțelor abia după trei luni de la stabilirea bugetului pe acest an, ieșind cu această neîncasare, mai mult pare că pregătește terenul pentru viitorul premier la rotație, ca să nu aibă probleme politice legat de nerealizarea planului de execuție bugetară ca atare, adică e un fel de a fi în avans cu problemele care în mod normal ar fi apărut la rectificarea de buget din iulie-august și n-ar fi trebuit ridicate acum”, a declarat liderul de sindicat.

Măsurile lovesc în cetățeanul de rând și nici nu aduc economii substanțiale la buget

Bogdan Hossu a mai susținut că măsurile despre care se discută lovesc în cetățeanul de rând și nici nu fac vreo economie consistentă la buget.

„Mai mult, măsurile propuse lovesc în cetățeanul de rând și nu arată niciun interes de a rezolva o reducere substanțială a cheltuielilor la nivelul bugetului de stat. Micile socoteli pe care am încercat să le facem prin federațiile de specialitate din domeniul bugetar arată că rezultatul economiilor ar fi undeva la 3 – 4 miliarde, deci în niciun caz nu ar atinge plafonul de 20 de miliarde”, a continuat Hossu.

Acesta a precizat apoi că dacă OUG va intra în vigoare în forma actuală, primarii vor trebui să dea afară fiecare câte 2 – 3 oameni ca să-și a igure propriile salarii.

„Tot sectorul bugetar fierbe de vineri. În afară de învățământ, care deja anunțase două acțiuni care reprezintă mai mult o pichetare, deja învățămâtul anunță pentru 10 mai acțiune de stradă cu 15.000 de participanți, cei din administrația publică locală sunt în ședință și zilele astea vor ieși probabil cu decizia lor legată de organizația manifestațiilor, polițiștii la fel, toată lumea e afectată, sănătatea e complet nemulțumită, că vor avea mari probleme cu asigurarea unui serviciu de calitate”, a mai declarat Bogdan Hossu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)