Prioritățile PNL în manifestul PPE: Siguranță economică, sprijin pentru fermieri și IMM-uri / Sprijin pentru familii, combaterea violenței și abuzurilor / Politici împreună cu fermierii, nu împotriva lor

Prioritățile PNL în manifestul PPE: Siguranță economică, sprijin pentru fermieri și IMM-uri / Sprijin pentru familii, combaterea violenței și abuzurilor / Politici împreună cu fermierii, nu împotriva lor
Congresul PPE la Romexpo în București, 6 martie 2024. Inquam Photos / George Călin

Delegații adunați la Congresul PPE au votat miercuri în unanimitate Manifestul electoral al partidului. Documentul care a generat inițial opoziția Austriei a fost adoptat la insistențele PNL în forma sa inițială. Manifestul conține angajamentul popularilor europeni de a susține aderarea rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

„O victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă. De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spațiul Schengen”, a transmis Nicolae Ciucă.

Sprijinul PPE pentru aderarea României și Bulgariei a fost reafirmat și de liderul popularilor europeni Manfred Weber. Acesta s-a declarat încrezător că Austria va putea fi convinsă să sprijine anul acesta aderarea completă a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Siguranță economica, sprijin pentru fermieri și IMM-uri

O altă prioritate a PNL în manifestul PPE a vizat siguranța economica, sprijin pentru fermieri și IMM-uri.

Astfel, documentul PPE reafirmă nevoia de performanță economică a UE susținută de politici coerente, de stabilitate și de libertate suficientă pentru antreprenori.

PNL a reușit să impună principiul potrivit căruia Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a succesului și a dezvoltării economice. Manifestul PPE susține că acestea au nevoie de condiții echitabile în Uniunea Europeană pentru a înflori.

“Trebuie să eficientizăm reglementarea existentă: nu ne putem permite ca oamenii să respecte peste 20 de acte juridice diferite pe aceeași temă. Trebuie să luăm în considerare întotdeauna preocupările reale ale cetățenilor și întreprinderilor noastre, să nu colapseze. Legislația trebuie să fie ușor de utilizat, ușor de înțeles și de implementat”, se arată în Manifestul PPE.

Popularii Europeni vor astfel o reducere a vechii birocrații prin introducerea unui principiu „1 in, 2 out” cu obiectivul general de reducere a sarcinii de reglementare cu o treime; printr-un plan de acţiuni specifice. În acest scop, va exista un comisar european dedicat, singurul responsabil pentru problemele IMM-urilor și reducerea birocrației.

Liberalii aduc manifestul PPE mai aproape de români: sprijin pentru familii, combaterea violenței și abuzurilor

Liberalii sus’sprijinul pentru familii, combaterea violenței și abuzurilor.  Potrivit Manifestului PPE, lupta împotriva crimei organizate este și o luptă pentru drepturile femeilor oprimate.

“Dorim ca 1.000 de ofițeri să fie dislocați într-o unitate specială Europol pentru combaterea prostituției și a traficului de femei și fete. Căsătoria forțată, mutilarea genitală feminină și orice altă formă de violență împotriva femeilor sub pretext religios sau cultural nu trebuie tolerate”, se arată în Manifestul PPE.

Cifrele privind violența împotriva femeilor în viața de zi cu zi sunt alarmante: una din două femei a suferit o formă de hărțuire sexuală.

Violența domestică este de prea multe ori o realitate zilnică. În medie, două femei din UE sunt ucise de un partener sau de un membru al familiei în fiecare zi.

Doar o treime din cazurile de abuz fizic sau sexual în cadrul familiilor sunt raportate poliției. UE face pași decisivi pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor.

De asemenea, liberalii și popularii europeni susțin că violența împotriva femeilor în spațiul digital trebuie combătută cu putere, iar problema trebuie ridicate la toate nivelurile politice pentru a acționa rapid pentru a sprijini victimele, nevoile și securitatea lor. Activarea și împuternicirea femeilor este esențială, iar pentru a face acest lucru, educația este esențială. Nicio femeie nu trebuie să se teamă de a merge pe străzi sau să se teamă de represalii din partea partenerului sau de orice formă de abuz în viața ei privată sau profesională.

Liberalii răspund doleanțelor fermierilor: Politici împreună cu fermierii nu împotriva lor

În urma Congresului de la București, delegații PPE au decis ca agricultura europeană și politica agricolă comună trebuie să îndeplinească așteptările înalte ale societății, în special în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente, calitatea ridicată și siguranța alimentelor, protecția resurselor naturale, prețuri corecte ale produselor pentru consumatori.

Securitatea alimentară nu este un lux, ci o necesitate fundamentală. PPE a rămas mereu alături de fermieri și pescari, în special atunci când costurile vieții cresc pentru cetățenii noștri și pentru securitatea alimentară din cauza numeroaselor provocări globale.

Liberalii au răspuns doleanțelor fermierilor și au impus în cadrul Manifestului PPE principiul potrivit căruia, politicile agricole trebuie create împreună cu fermierii nu împotriva lor.

Liberalii răspund doleanțelor fermierilor: Politici împreună cu fermierii nu împotriva lor

Manifestul PPE prevede astfel faptul că agricultura și pescuitul sunt două sectoare strategice pentru Europa. Fermierii și afacerile lor susțin dezvoltarea rurală.  Popularii europeni subliniază că zonele rurale nu sunt periferice, ci inima Europei.

PNL și PPE își propun să devină vocea comunităților locale, în condițiile în care până în 2040, UE ar putea pierde încă 6,4 milioane de ferme, o scădere dramatică de peste 60% față de 2016.

PNL și PPE vocea comunităților locale. Zonele rurale inima Europei.

“Vrem ca fermierii din Europa să aibă un viitor și să susțină dialogul în locul abordărilor de sus în jos. Acesta este singurul mod de a vă asigura peisajele noastre culturale unice și aprovizionarea noastră cu alimente pe termen lung. Protectia climei, biodiversitatea și conservarea durabilă a peisajului pot fi realizate numai cu cooperarea și nu împotriva fermierilor”, se arată în Manifestul PPE.

Liberalii și popularii europeni susțin că PAC 2028-2034 trebuie să aibă un pilon economic mai puternic, iar plățile directe ar trebui să servească pentru a asigura venituri agricole de bază și pentru a oferi protecție pe piețele volatile.

PNL și PPE cer susțin politici care trebuie să activeze sectorul agricol puternic și competitiv și să ofere o adevărată recompensă pentru serviciile furnizate de agricultura.

“În plus, trebuie să ne asigurăm că PAC este finanțată, că fondurile sunt distribuite în mod echitabil atât între statele membre, cât și în interiorul acestora. Flexibilitatea ar trebui să fie un factor cheie pentru noua PAC pentru a garanta venitul producătorului. Fermierii europeni produc cele mai înalte standarde din lume și aceste standarde trebuie concepute într-un mod care să se mențină competitivitatea agriculturii europene la nivel mondial”, se arată în Manifestul PPE.

Liberalii și Popularii Europeni atrag atenția că este necesară o finanțare suplimentară pentru a facilita eforturile de mediu ale fermierilor, pentru a stimula agricultura să funcționeze mai sustenabil și să-i ajute pe fermieri să facă față consecințelor schimbărilor climatice.

“Dezvoltarea rurală ar trebui să continue să servească drept stimulent pentru agricultură și populație în zonele rurale și să asigure dezvoltarea zonelor rurale vitale, inclusiv prin mai multe sinergii rural-urban în termenii serviciilor publice interconectate și stimularea economiei locale și a locurilor de muncă locale”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)