Primele concluzii în cazul accidentului provocat de Huidu: Maşina ar fi derapat şi a ajuns pe contrasens

Primele concluzii în cazul accidentului provocat de Huidu: Maşina ar fi derapat şi a ajuns pe contrasens
Foto: brasov.net

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de realizatorul tv Şerban Huidu şi soldat cu trei morţi, primele concluzii ale anchetatorilor sunt că maşina lui Huidu a derapat şi a ajuns pe contrasens.

„N-aș vrea să tratați accidentul ca pe unul extraordinar, este un accident în care au decedat trei persoane și pe care poliția rutieră în tratează cu maximă seriozitate. Se profilează în cazul acestui accident că mașina Jeep a derapat și a ajuns pe contrases”, a declarat Diniță.

Șeful Direcției Poliției Rutiere a mai spus că evenimentul s-a produs pe direcția dinspre Predeal către Brașov, pe segmentul dintre Timișul de Sus spre Cârstea, în condiții de carosabil umed și că la fața locului s-au efectuat cercetări, audierea martorilor și a celor implicații, urmând să se facă și expertiza tehnică a autovehiculelor.

Lucian Diniță a precizat că aceasta ar fi prima variantă luată în calcul de anchetatori, altele fiind depășirea neregulamentară, tăierea unei curbe sau starea tehnică a mașinii.

„Se profilează derapaj și intrarea pe contrases în condițiile în care s-a produs coliziunea oarecum frontală, după care răsturnarea. Au fost urmate toate procedurile. N-aș vrea să faceți speculații legate de mușamalizare, așa cum v-ați obișnuit poliția se va ocupa de rezolvarea cazului, în plus în instrumentarea acestuia se va implica și Parchetul General”, a mai spus Diniță.

Șeful Direcției Poliției Rutiere a adăugat că măsurătorile au demonstrat că cele două autovehicule s-au ciocnic la linia mediană către sensul invers Predeal – Brașov, în condițiile unui carosabil umed și că martorul din autovehicului din spatele loganului a declarat că „s-a pomenit cu un jeep în față”, urmând să se efectueze expertiza tehnică pentru stabilirea vitezei celor două autovehicule.

Lucian Diniță, primele concluzii ale anchetatorilor pentru accidentul lui Huidu

Embed: " />

Directorul medical al Spitalului Județean Brașov, Adrian Albotă, a declarat că Șerban Huidu a explicat medicilor că tot ce știe este că a pierdut controlul mașinii din cauza modificărilor pe care le-a suferit vremea.

„Ne-a spus că din cauza modificărilor climaterice nu a mai avut controlul vehiculului, a intrat pe contransens şi s-a ciocnit cu autoturismul care circula din sens opus. Asta a fost tot”,
a spus Adrian Albotă.

Șerban Huidu, soția acestuia și bona copiilor au fost audiați de un procuror chiar în incinta Spitalului Județean Brașov.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`