Primarul USR Dominic Fritz a fost contact direct al lui Alin Nica și totuși a plecat în Serbia, confirmă liberalul: „Am citit și eu presa și cel puțin așa au relatat cei de la DSP în material” (VIDEO)

Primarul USR Dominic Fritz a fost contact direct al lui Alin Nica și totuși a plecat în Serbia, confirmă liberalul: „Am citit și eu presa și cel puțin așa au relatat cei de la DSP în material” (VIDEO)

Alin Nica, depistat cu COVID-19, a confirmat că Dominic Fritz i-a fost contact direct și că primarul USR al Timișoarei a plecat într-adevăr în Serbia. Cât despre el, președintele Consiliului Județean Timiș a precizat la „Bună, România”, emisiunea realizată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că se simte bine și că nu are simptome, fiind vaccinat inclusiv cu doza booster.

„Mă simt bine, nu am simptome. Sunt vaccinat cu trei doze, deci cea mai simplă formă de boală mă aștept să am. Am făcut un test ieri dimineață pentru a pleca în Serbia la inaugurarea Capitalei Europene a Culturii de la Novi Sad și seara am aflat că am fost pozitiv”, a spus liberalul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alin Nica (PNL), pe B1 TV, despre cazul lui Dominic Fritz (USR)

Referitor la situația lui Dominic Fritz, care a plecat la Novi Sad cu toate că era contact direct al lui Alin Nica, liberalul a afirmat: „Da, am auzit și eu chestiunea aceasta, dar mă rog, e o treabă la care Dominic Fritz ar trebui să răspundă. Eu ceea ce pot să spun este că m-am întâlnit cu Dominic Fritz și cu primarul Reșiței, respectiv președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, la Reșița, ieri, și am dat mâna, evident, există filmări, există imagini. Ce au discutat ei la Direcția de Sănătate Publică și de ce el acum este în Serbia și nu este în carantină e o altă problemă la care eu aș prefera să nu mă pronunț”.

Întrebat dacă s-ar încadra Dominic Fritz în definiția contactului, el a continuat: „Eu zic că da. Am citit și eu presa și cel puțin așa au relatat cei de la DSP în material, fiind contactați de reprezentanți ai presei. (…) E metodologia de stabilire a acestor contacți direcți și scrie acolo explicit că, dacă ai dat mâna, dă chiar un exemplu, și nu te-ai dezinfectat, poți fi considerat contact direct”.

Într-adevăr, metodologia oficială definește contactul direct inclusiv oferind exemplul datului mâinii: „Persoană care a avut contact fizic direct cu un caz de COVID-19 (ex. strângere de mână fără igiena ulterioară a mâinilor)”.

Cei doi oficiali au stat zeci de minute unul în apropiere de celălalt, miercuri, la Reșița. În plus, regulile anti-pandemie stipulează că persoanele considerate contact trebuie să stea în carantină cinci zile dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală, respectiv 10 zile dacă nu se încadrează în aceste situații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)