Primarul Sucevei vrea să fie candidatul comun PSD-PNL la alegerile locale: Am o relație bună cu PSD și nu e niciun secret că o parte din voturile mele le iau de la PSD

Publicat: 13 09. 2023, 13:09
Foto: Ion Lungu / Facebook

Ion Lungu, primarul PNL al Sucevei, nu crede că se va ajunge la o candidatură comună PSD – PNL la alegerile locale de anul viitor dar, dacă acest lucru totuși se va întâmpla, el vrea să fie acel candidat și să câștige un nou mandat la Primăria Suceava.

Subiectul unei alianțe PSD – PNL în perspectiva alegerilor de anul viitor a fost deschis după o serie de dezvăluiri făcute de Libertatea. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a admis că există discuții în acest sens. De partea cealaltă, în vreme ce Nicolae Ciucă, președintele PNL, a recunoscut negocierile, Lucian Bode, secretarul general al partidului, a spus că nici vorbă de așa ceva.

Potrivit Libertatea, conducerile PSD și PNL discută despre constituirea unui așa-numit „Bloc democratic”, scopul fiind câștigarea tuturor alegerilor de anul viitor: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Primarul PNL al Sucevei s-ar vedea și candidatul PSD la alegerile din 2024

Întrebat dacă el ar putea fi candidatul unic al PNL și PSD la alegerile de anul viitor penrru Primăria Suceava, Ion Lungu a spus: „De ce nu?”.

„Eu am o relație bună cu PSD și nu este nici un secret faptul că la alegerile locale o parte din voturile mele le iau de la PSD. În caz că se va pune problema candidatului unic, voi hotărî la momentul potrivit dacă voi candida sau nu. Momentul îl voi stabili eu. Totuși, nu cred că se va ajunge la candidatură comună la locale. Poate la europarlamentare, la parlamentare, sau chiar la prezidențiale. Este foarte probabil ca la europarlamentare, unde-i vot politic 100%, să fie o colaborare PNL-PSD. La locale nu se adună merele cu perele, și fiecare ia voturile în dreptul lui”, a mai afirmat Ion Lungu, care e și președintele PNL Suceava, potrivit Suceava News.

Ion Lungu este primarul Sucevei din 2004.