Primarul municipiului Oltenița, reclamat de ANI: Costinel Milescu este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese
Costinel Milescu, primarul municipiului Oltenița, județul Călărași, a fost reclamat de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese și abuz în serviciu.
Potrivit ANI, Milescu a aprobat în 2007 o hotărâre a Consiliului Local privind vânzarea unui teren de peste 300 de metri pătrați firmei la care el este asociat, iar soția administrator.
În urma evaluărilor demarate la data de 17.11.2010, ANI a constatat că există indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunilor de conflict de interese şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, întrucât Costinel Milescu, în calitate de primar al municipiului Olteniţa, judeţul Călăraşi, şi de reprezentant al Consiliului Local, a aprobat, semnat şi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren în suprafaţă de 324,35 metri pătraţi cu SC M.C. Service SRL, societate în care Milescu este asociat, iar soţia lui este administrator, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al instituţiei.
Din 2004, Costinel Milescu deține funcția de primar al Municipiului Oltenița, județul Călărași.
În 29 august 2007, Costinel Milescu a aprobat Hotărârea Consiliului Local Olteniţa privind vânzarea prin licitaţie publică a terenului aparţinând domeniului privat al municipiului, semnând, în calitate de reprezentant al CL, contractul de vânzare-cumpărare a acestuia cu SC M.C. Service SRL.
ANI a sesizat organele judiciare să facă cercetări în cazul primarului Costinel Milescu cu privire la posibila săvârşire a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.
„Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective”, a precizat ANI.
Potrivit dispoziţiilor articolului 2531 din Codul Penal, „conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv”.