Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va candida pentru al patrulea mandat la alegerile locale din 2016

Publicat: 28 07. 2015, 18:18
Foto: aradon.ro

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, copreşedinte al PNL Arad, a anunţat, marţi, că la alegerile locale din 2016 va candida pentru al patrulea mandat, el fiind singurul din organizaţia locală PNL care şi-a exprimat această intenţie.

Falcă a făcut acest anunţ în contextul în care, până în 3 august, trebuie prezentate la structura centrală a partidului listele cu persoanele care vor să candideze la alegerile locale din 2016, pentru a intra în competiţia internă din PNL, în urma căreia se vor stabili candidaturile finale, potrivit Mediafax.

Edilul a adăugat că în celelalte oraşe din judeţ vor candida actualii primari ai PNL, iar 33 de liberali şi-au anunţat intenţia de a candida pentru un mandat de consilier judeţean.

Gheorghe Falcă a spus despre Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, care este arestat preventiv pentru trafic de influenţă, că îşi exprimase în partid, anterior arestării sale, intenţia de a candida din nou la conducerea Consiliului Judeţean Arad, însă nu a mai avut susţinerea colegilor.

„Regret ce a făcut domnul Ioţcu, eu am apreciat activitatea lui până în 2013. Atunci şi-a decis independenţa faţă de partid, nu mai era în conducerea partidului şi a declarat că va face doar administraţie, nu şi politică. Societatea va judeca în ce fel şi-a făcut treaba”, a spus Falcă.

Potrivit statutului partidului, Ioţcu este suspendat în acest moment din calitatea de simplu membru, susține Falcă, urmând să fie exclus din PNL doar după o condamnare definitivă.