Primarul din Târgu Jiu: Cazul stației seismice, o problemă artificială. Nici măcar astăzi, la un an de zile după discuții, nu a venit adresa necesară de la INFP (VIDEO)

Primarul din Târgu Jiu: Cazul stației seismice, o problemă artificială. Nici măcar astăzi, la un an de zile după discuții, nu a venit adresa necesară de la INFP (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a vorbit despre cazul stației seismice, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, și susține că municipalitatea nu a primit nici până acum adresa necesară de la Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Reacția edilului vine în contextul în care autoritățile locale fuseseră acuzate că ar fi refuzat instalarea unei stații seismice din cauza unei facturi la curent estimate la 10 lei/pe lună. Marcel Romanescu susține că „n-a fost nicio discuție legată de asigurarea consumului sau cine acoperă acest cost al consumului cu curentul electric, ci a fost strict legată de o adresă” care ar fi trebuit să vină din partea INFP.

Primarul din Târgu Jiu, despre cazul stației seismice: O problemă artificială

Marcel Romanescu susține că discuțiile din spațiul public reprezintă o problemă „artificială”.

„Reprezentanții Institutului s-au deplasat anul trecut în municipiul Târgu Jiu, au luat legătura cu secretarul municipiului Târgu Jiu, cu domnul Grigore Jianu. Dumnealui a desemnat o persoană, directorul Direcției de Patrimoniu, care s-a deplasat cu reprezentanții Institutului Național de Fizica Pământului la mai multe locații pe raza municipiului Târgu Jiu”, a declarat primarul din Târgu Jiu.

„Au fost două vizite ale acestor reprezentanți în municipiul nostru, la un moment dat s-a convenit asupra a două locații pe care doream să le punem la dispoziție, însă, distinsă doamnă, și sper că și telespectatorii dumneavoastră trebuie să înțeleagă că, indiferent cine aș fi eu și pe cine aș reprezenta, toate lucrurile acestea se fac în mod legal, adică după ce au covenit locațiile respective, unde să fie instalate cele două stații, trebuiau să ne facă o adresă, doar o adresă venită din partea Institutului Național de Fizica Pământului, în care să ne solicite terenul pe care doreau să instaleze aceste stații”, a adăugat edilul.

„Nici măcar astăzi, la un an de zile după discuții, ultima discuție care a avut loc nu în prezența mea, ci doar cu domnul secretar general al Primăriei Municipiului Târgu Jiu, nu avem o astfel de adresă venită de la Institutul Național pentru Fizica Pământului”, a continuat el.

„Pe de altă parte, fără o solicitare venită de la o instituție sau de la o autoritate, sau de la o persoană fizică, niciodată autoritatea publică locală nu poate emite o hotărâre de consiliu pentru alocarea unei suprafețe de teren, indiferent că vorbim de un metru pătrat, de 5 metri pătrați sau de 5.000 de metri pătrați”, susține Marcel Romanescu.

„N-a fost nicio discuție legată de asigurarea consumului sau cine acoperă acest cost al consumului cu curentul electric, ci a fost strict legată de o adresă pe care Institutul Național pentru Fizica Pământului trebuia să o facă către Primăria Municipiului Târgu Jiu ca ulterior, prin hotărâre de Consiliu Local, fiind o entitate de stat, să i se poată atribui cele două suprafețe de teren de mici dimensiuni. E vorba de câțiva metri pătrați de teren”, a mai spus primarul Marcel Romanescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital