Primarul din Buşteni, Mircea Corbu, a fost reţinut pentru purtare abuzivă şi instigare la mărturie mincinoasă. Dosarul, deschis după ce o femeie l-a reclamat că ar fi lovit-o

Publicat: 24 10. 2024, 23:04
Sursa foto: Corbu Mircea / Facebook

Mircea Corbu, primarul staţiunii montane Buşteni, a fost reţinut, joi, într-un dosar deschis după ce o femeie l-a reclamat că ar fi lovit-o.

Cum a ajuns Corbu în atenția polițiștilor

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au fost sesizaţi la data de 16 octombrie a.c. despre faptul că în staţiunea Buşteni, judeţul Prahova, un bărbat de 58 de ani, care îndeplineşte o funcţie de autoritatea publică (primarul Mircea Corbu- n.r.), aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a agresat fizic şi verbal o femeie de 36 de ani, ce are calitatea de administrator al unei societăţi comerciale”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

Primarul s-a apărat de acuzații și a vorbit, într-un comunicat, despre manipulare şi „acuzaţii false motivate politic”. El a mai susținut că agresiunea de orice fel e o faptă condamnabilă și a anunțat că va denunţa penal aceste calomnii.

Faptele de care e acuzat primarul din Bușteni

Pe 24 octombrie, față de primar a fost dispusă „continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, precum şi pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă”.

Mircea Corbu a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

„Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Precizăm că aceste activităţi nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis IPJ Prahova.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că primarul Mircea Corbu s-ar fi prezentat în biroul femeii, cerându-i să-l elibereze pe motiv că acolo va fi instalat sistemul de supraveghere video. Ea a refuzat și a cerut să-i fie transmisă o informare cu termen de eliberare a spaţiului, iar de aici a izbucnit conflictul dintre cei doi.