Primarul din Buşteni, acuzat că ar fi lovit o femeie, a fost pus în libertate de instanţă

Publicat: 25 10. 2024, 23:18
Sursa foto: Corbu Mircea / Facebook

Mircea Corbu, primarul staţiunii montane Buşteni, reținut joi pentru purtare abuzivă, influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă, a fost pus în libertate. Judecătoria Sinaia a respins propunerea procurorilor privind arestarea sa preventivă. Decizia nu e definitivă.

Mircea Corbu, acuzat de o femeie că a agresat-o

Dosarul a fost deschis după ce o femeie de 36 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din subordinea Consiliului Local Bușteni, a reclamat că ar fi agresat-o fizic și verbal.

Cercetările au fost apoi extinse pentru purtare abuzivă, influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă.

„Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Precizăm că aceste activităţi nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis IPJ Prahova.

Joi, primarul a fost reținut, dar vineri instanța nu a aprobat arestarea preventivă și a dispus punerea sa în libertate.

Cum ar fi izbucnit conflictul dintre Mircea Corbu și femeie

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că primarul Mircea Corbu s-ar fi prezentat în biroul femeii, cerându-i să-l elibereze pe motiv că acolo va fi instalat sistemul de supraveghere video. Ea a refuzat și a cerut să-i fie transmisă o informare cu termen de eliberare a spaţiului, iar de aici a izbucnit conflictul dintre cei doi.

După incident, primarul s-a apărat, reclamând o manipulare şi „acuzaţii false motivate politic”. El a mai spus că va denunţa penal aceste calomnii.