Primarul Buzăului, Constantin Toma: Nici eu nu văd bine OUG de reducere a cheltuielilor / Economie de 150.000 de euro dacă invităm numai artiști buzoieni de Revelion / Iluminatul festiv costă vreo 170.000 de euro (VIDEO)

Publicat: 29 10. 2023, 20:18
Foto: Facebook @ Constantin Toma

Primarul PSD al Buzăului, Constantin Toma, a vorbit despre ordonanța de reducere a cheltuielilor, duminică, la Special B1 cu Eli Roman, și a oferit detalii despre evenimentele care vor fi organizate în municipiu de Crăciun și Revelion.

Primarul Constantin Toma al Buzăului, pe B1 TV, despre ordonanța de reducere a cheltuielilor și evenimentele de Sărbători

Întrebat cum vede ordonanța, el a spus: „Nici eu nu o văd bine, dar până la urmă nu trebuie să intrăm în panică, și să nu exagerăm. Am mai avut o discuție cu colegii mei și pe grupul de WhatsApp pe care îl avem la Asociația Municipiilor din România. Sigur, sunt probleme, dar trebuie să vedem de ce se întâmplă acest lucru. Este un angajament luat la Bruxelles, este vorba de deficit, acel procent de deficit excesiv. Dorim, ca și Guvern, să ne ținem promisiunea față de Bruxelles, respectiv să ne încadrăm în acel 4,4% deficit”.

Când Eli Roman i-a amintit de estimările economiștilor care susțin că nu ne vom încadra, el a spus: „Atenție, punem în pericol toate cele 2.800 de proiecte care sunt anul acesta pe bani europeni și vreo 5.000 de proiecte de investiții care sunt anul viitor din banii care trebuie să ne vină din PNRR, iar anul acesta să închidem cele 2.800 de proiecte care sunt finanțate pe finanțarea care s-a deschis în 2014, închisă în 2020 și prelungită până în 2023. Deci până la urmă se face o reducere de cheltuieli”.

Edilul a vorbit și despre evenimentele organizate de Sărbători, context în care a precizat că iluminatul festiv a costat „vreo 170.000 de euro”.

„Târgul de Crăciun îl ținem printr-o firmă a primăriei, așa se întâmplă mereu. Oricum nu erau bani foarte mulți (…). Pentru Târgul de Crăciun n-am mai bugetat bani, pentru că se ține, atenție, prin Piețe, Târguri și Oboare, o firmă specializată a primăriei, care din societate comercială, atenție, din ce câștigă prin închirierea de chioșcuri, prin ce se întâmplă acolo, cu siguranță, își va acoperi și cheltuielile pentru ținerea de mici spectacole la sfârșit de săptămână”, a continuat Constantin Toma.

„Iar de Revelion am constatat că, dacă invităm numai buzoieni, facem o economie de vreo 150.000 de euro, respectiv am cheltuit numai vreo 50.000 de euro cu artiști din Buzău. Nu mai aducem vedete”, a mai spus primarul Buzăului.