Primăriță din Bihor anchetată pentru suspiciuni de mită electorală / Într-un alt dosar, Livia Bârlău a fost trimisă în judecată pentru tentativă de omor

Primăriță din Bihor anchetată pentru suspiciuni de mită electorală / Într-un alt dosar, Livia Bârlău a fost trimisă în judecată pentru tentativă de omor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Livia Bârlău, primarul comunei Brusturi din județul Bihor, este anchetată pentru suspiciuni de mită electorală. Ea și soțul ei, Petre Bârlău, mai fuseseră trimiși în judecată într-un alt dosar, în care sunt acuzați de tentativă de omor, potrivit G4Media.ro.

Primărița este anchetată pentru suspiciuni de mită electorală

Biroul Electoral de Circumscripție Brusturi a formulat o sesizare ca urmare a unei plângeri depuse de patru consilieri locali PNL. Liberalii susțin că, deși regulamentul prevede că distribuirea lemnelor de foc către locuitorii comunei se face în ordinea de depunere a cererilor, „se distribuie la nivel comunei lemne pe criteriu politic” și „au fost onorate solicitările doar celor care i-au făcut (Liviei Bârlău, n.r.) promisiunea că o vor vota”.

Primarul a contestat decizia BEC Brusturi, dar hotărârea a fost menținută de Biroul Electoral Județean Bihor, care a trimis sesizarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd.

Livia și Petre Bârlău, trimiși în judecată pentru tentativă de omor, într-un alt dosar

Livia Bârlău și soțul ei, Petre Bârlău, au fost trimiși în judecată într-un alt dosar, la Tribunalul Bihor, pentru tentativă de omor. Primarul și soțul ei sunt acuzați că, pe 29 septembrie 2021, l-au bătut pe un fost procuror, cu pumnii și picioarele, dar și cu o rangă, în magazinul lor de materiale de construcții din comuna Brusturi.

Deși Livia și Petre Bârlău ar fi șters filmarea surprinsă de camerele de supraveghere, anchetatorii au reușit să recupereze imaginile. Aceștia susțin că victima a primit numeroase lovituri: de la Petre Bârlău ar fi primit opt lovituri cu pumnii, trei cu picioarele și 35 cu un clește metalic uriaș, tip gură de lup, cu o lungime de 40 de centimetri, iar de la Livia Bârlău ar fi încasat 15 lovituri cu piciorul și șase cu pumnii.

Victima a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri, iar medicii spun că viața i-a fost pusă în pericol de bătaia primită.

Livia și Petre Bârlău au fost plasați în arest preventiv pe 4 noiembrie 2021, dar primarul a fost mutat în arest la domiciliu după șase zile. Pe 19 mai 2022 a fost pusă sub control judiciar, iar măsura a fost revocată în martie 2024.

Petre Bârlău este sub control judiciar din iulie 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`