Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor cu risc seismic ridicat: VEZI lista cu cele 190 de imobile considerate pericol public în caz de cutremur

Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor cu risc seismic ridicat: VEZI lista cu cele 190 de imobile considerate pericol public în caz de cutremur

Primăria Municipiului Bucureşti a actualizat lista imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic din Capitală, prin adăugarea celor care au spaţii publice cu suprafaţă mai mare de 50 de metri pătraţi.

Potrivit noului raport, 190 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur, pe lista iniţială regăsindu-se doar 113 imobile.

„În urma modificărilor şi completărilor aduse Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, prin OG 16/ 2011, lista clădirilor de locuit expertizate tehnic, încadrate în clasa I de risc seismic, cu pericol public a fost actualizată prin completarea acesteia cu clădirile care au spaţii publice cu suprafaţă mai mare de 50 de metri pătraţi, indiferent de regimul de înălţime, existente în lista clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit definiţiei pericolului public precizat în ordonanţă” afirmă şeful Serviciului Consolidări din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Aurelia Radu.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei precizează că listele clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic sunt actualizate permanent pe site-ul instituţiei, în funcţie de anumite modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile provenite de la proprietarii acestor locuinţe, în cazul în care există erori pe lista publicată.

Primăria Capitalei a finalizat până în prezent lucrările de consolidare a 30 de clădiri cu risc seismic ridicat, informează Mediafax.

VEZI aici lista cu cele 190 de clădiri din Bucureşti încadrate în clasa I de risc seismic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`