Prim procuror, reținut de DNA după ce a cerut 3.000 de lei șpagă pentru a interveni în favoarea unui hoț de mașini

Publicat: 18 05. 2013, 14:16

Procurorii DNA au reținut-o pe Lora Aurelia Constantinescu, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, sub acuzația de trafic de influență.

Procuroarea a încasat drept mită 3.000 de lei și două cartușe de țigări pentru a interveni pentru un hoț de mașini.

Potrivit DNA, în perioada februarie – mai 2013, Aurelia Lora Constantinescu, în calitatea de procuror, a pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani primind, în mod direct suma totală de 4.500 de lei, precum și produse alimentare și nealimentare, pentru ca în schimb să își exercite influența pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet și asupra unor polițiști, astfel încât să fie ameliorată situația juridică a soțului denunțătoarei, scrie Evenimentul Zilei

Bărbatul era cercetat pentru furt de autovehicule și infracțiunea de dare mită, urmând să fie trimis în judecată în stare de arest preventiv în cel de-al doilea dosar.

Pe 15 mai 2013, Constantinescu Aurelia Lora a pretins de la persoana denunțătoare, prin intermediar, o nouă sumă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei și două cartușe de țigări în scopul menționat mai sus.

La data de 17 mai 2013, inculpata a primit de la persoana denunțătoare suma de 3.000 lei și două cartușe de țigări, procurorii anticorupție procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 18 mai 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.