Președintele UNPR, Cristian Diaconescu: Dacă se va cere ridicarea imunității parlamentare a lui Laszlo Borbely, nu vom bloca justiția

Publicat: 04 04. 2012, 16:24

Președintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, că dacă se va cere ridicarea imunității parlamentare a lui Laszlo Borbely, acesta fiind obiectul unui dosar al DNA pentru trafic de influență, UNPR va avea o atitudine de vot și va fi consecvent cu principiul conform căruia Uniunea nu blochează demersul justiției, potrivit Mediafax.

Deocamdată, avem în faţă un anunţ de presă. Evident de îndată ce cererea, dacă ea există, va fi trimisă de ministrul Justiţiei Camerei Deputaţilor, este nevoie şi de analiză a conţinutului acesteia, o discuţie în Comisia juridică, aşa cum procedura o impune. După această analiză, UNPR va avea o atitudine de vot . Aşa cum am fost consecvenţi deciziilor de până acum, UNPR sub nicio formă nu blochează cursul justiţiei„, a spus Diaconescu, vizavi de o reacția a UNPR în cazul cererii ridicării imunității parlamentare a lui Laszlo Borbely.

Procurorii DNA au cerut, miercuri, declanșarea procedurilor pentru obținerea cererii de urmărire penală și ridicarea imunității a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind acuzat de trafic de influență și fals în declarațiile de avere.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casației și Justiție, a solicitat ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să declanșeze procedurile pentru obținerea cererii necesare urmării penale față de ministrul Mediului, Laszlo Borbely.