Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat pe Preafericitul Daniel pentru cei 5 ani de patriarhat

Publicat: 30 09. 2012, 17:47
Foto: spunesituadevarul.ro

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a felicitat pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia aniversării a 5 ani de patriarhat.

Traian Băsescu şi-a exprimat aprecierea faţă de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române, pentru binele societăţii, prin promovarea valorilor creştine.

Şeful statului a salutat totodată sprijinul pe care Biserica ortodoxă îl oferă comunităţilor româneşti stabilite in străinătate.

Am deosebita onoare de a vă adresa cele mai calde urări cu prilejul aniversării întronizării ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Doresc să vă felicit pentru tot ceea ce aţi realizat în acești ani fructuoși, care au insuflat un nou dinamism Bisericii, şi să vă urez succes în îndeplinirea lucrării viitoare. Avem nevoie de modele şi, în acest sens, efortul constant pe care îl împliniți, mai ales în rândul tinerei generații, reprezintă o premisă a dezvoltării societăţii noastre. Aș dori să salut sprijinul pe care Biserica Ortodoxă Română îl oferă gestionării fenomenului migraţiei, ajutând comunităţile românești ortodoxe stabilite în afara graniţelor să devină comunităţi vii şi dinamice în societăţile care le găzduiesc. Trăim într-o lume aflată în schimbare, iar pluralismul de viziuni şi identităţi necesită o capacitate sporită de comunicare și de conciliere” a transmis Administraţia prezidenţială. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis un mesaj în numele Parlamentul României. El l-a felicitat pe Preafericitul Daniel, afirmând că are o consideraţie deosebită faţă de activitatea impresionantă pe care Patriarhul a depus-o în cei cinci ani, nu numai în domeniul diplomatic şi administrativ, ci şi în cel pastoral, pentru a avea a o biserică dinamică, sensibilă la schimbările şi la criza prin care trece societatea astăzi.

Şi premierul Victor Ponta i-a urat Patriarhului BOR sănătate, lumină şi ani mulţi, exprimându-şi admiraţia, recunoştinţa şi afecţiunea pentru tot ceea face PF Daniel pentru Biserica naţională ortodoxă.