Președintele României participă, luni și marți, la întronarea Împăratului Naruhito al Japoniei. Klaus Iohannis va avea și o serie de întâlniri bilaterale, în marja evenimentului de la Tokyo

Publicat: 20 10. 2019, 19:03
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, luni și marți, la întronarea Împăratului Naruhito al Japoniei, la Tokyo, anunță Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

În acest cadru, președintele Klaus Iohannis va desfășura o serie de întâlniri bilaterale, dar mai multe detalii pe acest subiect vor fi comunicate ulterior, arată același comunicat.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei.

Ceremonia de întronare va reprezenta și transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.