Președintele PSD, Marcel Ciolacu: ‘Gabriela Firea, cel mai bun candidat al PSD la alegerile prezidențiale din 2024’ (VIDEO)

Publicat: 03 06. 2020, 17:44

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, că cel mai bun candidat al Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale din 2024 este actualul primar al Capiotalei, Gabriela Firea. Afirmația acestuia a venit în contextul în care presa a scris că PSD l-ar putea susține pe liderul Pro România, Victor Ponta, la prezidențialele de peste patru ani. Ciolacu nu a negat apropierea de Ponta și chiar a vorbit despre o alianță PSD-Pro România, dar spune că Firea este cel mai potrivit candidat al PSD pentru Cotroceni.

Marcel Ciolacu o anunță pe Gabriela Firea drept cel mai bun candidat al PSD la alegerile prezidențiale din 2024

Întrebat despre intenția anunțată de Ponta de a candidat la prezidențiale în 2024, Ciolacu a spus că„este unul din punctele pe care le discutăm”, însă„celmai bun candidat la prezidențiale, din punctul de vedere al PSD, este doamna Gabriela Firea”.

Afirmația acestuia vine la o săptămână după ce Victor Ponta anunță că va candida la Președinție în 2024.

„Mă pregătesc de prezidențiale învățând din ceea ce am greșit în 2014, făcând lucrurile mai bine și fiind de partea bună a lucrurilor”, a spus Victor Ponta pentru Digi24.

Marcel Ciolacu a mai declarat că se vede des cu Victor Ponta și că discută despre o posibilă alianță cu Pro România.

De asemenea, președintele interimar al PSD a vorbit și despre o alianță cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, după cedeputații ALDE s-au afiliat miercuri grupului PSD.

„Afilierea este un pas important pentru o alianță cu ALDE. De asmenea, am discuții cu Ponta zilnice, câte odată bune, câte odată mai puțin bune”, a declarat Ciolacu, despre o eventuală alianță cu ALDE și cu Pro România.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cei șase aleși din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, care vor activa în grupul social-democrat din Camera Deputaților suntVarujan Vosganian, Anton Anton, Steluța Cătăniciu, Doru Oprișcan, Daniel Olteanu, Constantin Avram.

„Domnule preşedinte, stimaţi colegi, vă informez că următorii deputaţiALDE, începând cu data de astăzi, 3 iunie, se vor afilia Grupului parlamentarPSD. E vorba de: Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şiVarujan Vosganian. Vă înaintez semnăturile lor”, a anunţat, miercuri,Varujan Vosganian.

PSD,ALDEși Pro Româniaar putea forma o alianță pentru alegerile locale și parlamentare

Despre această intențiea vorbitrecent și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care va candida la alegerile locale pentru un nou mandat în fruntea Bucureștiului. Aceasta a admis că au existat discuții întrePSD,ALDEși Pro România pentru a forma fie o alianță politică, fie una electorală, fie ambele, atât pentru alegerile locale, cât și la cele parlamentare.

„Am avut înainte de pandemie câteva întâlniri legate perspectiva încheierii unor alianțe politice și / sau electorale. S-au desprins câteva idei, și anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare. Avem puncte comune. Sunt, firește, și câteva subiecte care ne despart, unul mai stringent. Într-adevăr, pandemia a oprit aceste discuții. Nu le-aș spune negocieri, pentru că uneori cuvântul negociere poartă în sine și o notă peiorativă. Pare că ești, cumva, în situația în care ce dai, ce primești. Repet, poate fi interpretat ca un sentiment care în sine nu este foarte plăcut”, a declaratGabriela Firea, în cadrul emisiunii „Dosar de politician” de pe B1 TV.