Președintele PNL dă de pământ cu Guvernul Dăncilă și spune că propunerea pentru SMAp este ilegală! Orban: Iohannis a procedat bine; are cea mai mare șansă la alegerile din 2019

Președintele PNL dă de pământ cu Guvernul Dăncilă și spune că propunerea pentru SMAp este ilegală! Orban: Iohannis a procedat bine; are cea mai mare șansă la alegerile din 2019

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a declarat, marți, că Guvernul Dăncilă a formulat o propunere „care nu respectă condițiile legii” pentru șefia Statului Major al Apărării, astfel că „singura soluție” la îndemâna președintelui Iohannis a fost cea pe care a și ales-o, și anume prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă, relatează Agerpres.

„Executivul, ministrul Apărării şi cu primul ministru ar fi trebuit să pună mâna pe carte şi să citească legea şi să nu formuleze o propunere care contravine prevederilor legale. Ei au formulat o propunere de şef al Statului Major al Apărării care era împotriva legii, care nu respecta condiţiile legii. În aceste condiţii, singura soluţie care era la îndemâna preşedintelui pentru funcţionarea Armatei – menţinerea comandantului Armatei, pentru că este vorba de Armata Română, nu este vorba de o instituţie lipsită de importanţă, este vorba de una dintre cele mai importante instituţii ale României. Pentru funcţionalitatea acestei instituţii, preşedintele a ales calea legală şi anume prelungirea mandatului dlui general Ciucă, cu un de zile, prevedere legală care există în lege. Preşedintele a acţionat în conformitate cu legea, corect, pentru a asigura buna funcţionare a Armatei, în timp ce Guvernul s-a comportat ca un repetent care a arătat că nici măcar nu cunoaşte prevederile legii în momentul în care au formulat o propunere ce era în afara legii. Este dreptul preşedintelui de a prelungi cu un an de zile mandatul şefului Statului Major al Apărării”, a declarat liderul liberalilor, potrivit sursei citate.

În acest context, Ludovic Orban a vorbit și despre alegerile prezidențiale din acest an, afirmând că președintele Iohannis este candidatul cu cea mai mare șansă, precum și că ar fi bine ca opoziția să se coaguleze în jurul actualului șef al statului.

„Conform cercetărilor noastre, este de departe candidatul cu cea mai mare şansă şi avem convingerea că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va câştiga alegerile prezidenţiale. De altfel, considerăm că este vital pentru România ca alegerile prezidenţiale să fie câştigate de Klaus Iohannis, pentru că este singura garanţie a faptului că România se va duce pe o direcţie bună, îşi va menţine parcursul european, va valorifica la maxim pentru cetăţenii români avantajele prezenţei la nivelul UE şi va putea fi o garanţie pentru democraţie, pentru o economie de piaţă funcţională şi pentru un curs ascendent al României. (…) Cel mai bine ar fi ca şi alte formaţiuni politice care sunt împotriva PSD să susţină candidatura preşedintelui Iohannis. Oricum, indiferent de ce se va întâmpla, că nu poţi să interzici altor formaţiuni să aibă candidaţi, într-o democraţie fiecare decide – noi avem convingerea că parteneriatul între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis este un parteneriat de succes care va duce la câştigarea alegerilor prezidenţiale şi ne-am bucura ca şi alţi actori să vină în susţinerea preşedintelui Iohannis”, a afirmat Ludovic Orban la Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților