Președintele Klaus Iohannis va convoca o ședință a CSAT din cauza tensiunior la granița de est a Ucrainei: „Suntem extrem de îngrijorați” (VIDEO)

Publicat: 22 04. 2021, 13:04
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că situația din Ucraina este îngrijorătoare și că va convoca o ședință a CSAT pe această temă, săptămâna viitoare:

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în Regiunea Mării Negre cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei. Urmărim cu mare atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Noi dăm informații altora. Avem servicii foarte performante pe această zonă, am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate. Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați.

Situația este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și a acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei”, a spus șeful statului.