Președintele Klaus Iohannis: Nu vreau să sesisez CCR pe tema Codului Silvic (VIDEO)

Publicat: 18 05. 2015, 17:53
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are de gând să sesize Curtea Constituțională pe tema Codului Silvic, atât timp cât încă se poate rezolva situația.

”Între timp, lucrurile au evoluat. Nu mai sunt doar la nivelul de intenție, ci sunt hotărât să se discute această chestiune în CSAT. Am avut săptămâna trecută o discuție cu primul ministru privind ședința CSAT. Practic, am definitivat ordinea de zi a următorului CSAT. Așteptăm informații de la toate instituțiile abilitate pentru a avea o imagine mai clară privind defrișările ilegale. În primă fază, dorim să avem o analiză, să vedem cu ce fenomen ne confruntăm, după care, dacă este cazul, vom lua o decizie”, a mai spus acesta.

”Nu intenţionez să sesizez CCR. Dacă intenţionam, aş fi făcut deja acest lucru. Atâta timp cât se mai poate discuta ceva să vedem un pic unde sunt problemele. Lucrul sesizat de mine este în jurul acelei cote de 30 la sută propusă în actul normativ. Nu s-a discutat decât foarte, foarte puțin despre un alt lucru care se găsește în articolul 290 și care deschide posibilitatea defrișărilor pe suprafețe mai mici de 10 hectare. Mi se pare foarte periculos. Se ajunge la concluzia că peste un milion de hectare pot fi defrișate fără nicun fel de analiză prealabilă”, a declarat Iohannis.

”Legat de Codul Silvic, au fost puncte de vedere diferite cu premierul dar nu pot accepta ca aceste dezbateri să ducă la aluzii că se face trafic de influenţă în anturajul preşedintelui. Acest lucru nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla”, a completat președintele.

”Tăierile ilegale de păduri reprezintă un atentat la siguranța națională”, a conchis șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis: Nu vreau să sesisez CCR pe tema Codului Silvic