Președintele Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Săptămâna viitoare vom lua o decize dacă o continăum sau o înlocuim” / „Viața noastră a tuturor va rămâne luni de zile sub semnul acestei epidemii” (VIDEO)

Publicat: 28 04. 2020, 18:49
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți seara în cadrul unei conferințe de presă că există posibilitatea ca în cursul săptămânii viitoare să se iao decizie în privința continuării stării de urgență în România după data de 15 mai sau înlocuirea cu o altă măsură, precum starea de alertă. Întrebat despre renunțarea la starea de urgență, șeful statului a precizat:

„Aceste lucruri putem să le comunicăm doar pas cu pas pentru că depind de evoluția epidemiei. Nu putem să știm astăzi câți bolnavi avem în iunie.

Săptămâna viitoare vom lua o decize dacă continăum cu starea de urgență sau cu o variantă adminsitrativă administrativă. Asta putem să comunicăm săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare luăm o decizie”, a declarat pre;edintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat faptul că relaxarea măsurilor se va desfășura treptat și că multe restricții vor rămâne în vigoare. Șeful statului a declarat că nu poate înainta o perioadă pentru terminarea crizei.

„După o săptămână, două cum vedem reacțiile la măsura respectivă vom anunța următoarea măsură. La unele nu vom putea renunța. Nu putem renunța la mască pentru că ea protejează și pe cel care o poartă și pe cel cu care se întâlnește.

Viața noastră a tuturor va rămâne luni de zile sub semnul acestei epidemii. vom ști în noiembrie dacă va exista sau nu al doilea val. experții au păreri împărțite. sunt foarte mulți specialiști care spun ă va dura mult până când viața noastră va reveni înainte de pandemie.

Este evident că apar și oportunidtăți în piața muncii. pentru noi afaceri în zone care nu au fost până acum profitabile. viața noastră a tuturor va suferi schimbări.

Decizia nu o vom lua mâine pentru că vrem să urmărim cum evoluează situația epidemiologic. Decizia o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare. Însă pot să vă spun poate cu titlul d epremieră, că legislația secundară aferendă variantei înc are nu prelungim starea de urgență este apropae finalizată”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.